Wouter Hoeffnagel - 10 juni 2021

Microsoft voegt spraakfuncties toe aan mobiele Microsoft Outlook-app

Microsoft voegt spraakfuncties toe aan mobiele Microsoft Outlook-app image

Microsoft maakt een drietal nieuwe voicefeatures beschikbaar voor de mobiele versie van Outlook. De functies vereenvoudigen het inplannen van vergaderingen en opstellen van e-mailberichten via stem.

In een blogpost meldt Microsoft dat gebruikers voortaan met behulp van hun stem vergaderingen kunnen inplannen in de mobiele versie van Outlook. De functie is gebaseerd op Cortana, de virtuele assistent van Microsoft. Cortana kan ook specifieke afspraken opzoeken, zoals de eerstvolgende teamvergadering die op de planning staat.

Zoekopdrachten uitvoeren

Daarnaast kunnen gebruikers met behulp van hun stem zoekopdrachten uitvoeren in Outlook. Denk hierbij aan alle e-mails naar een specifiek persoon met bijlages over een bepaald onderwerp. Gebruikers hoeven hierbij geen specifieke zoektermen opgeven, maar kunnen simpelweg een vraag stellen.

Tot slot maakt Microsoft een dictatiefunctie beschikbaar in Outlook mobile. De functie is alleen beschikbaar voor Microsoft 365-gebruikers en stelt hen in staat met behulp van hun stem e-mailberichten op te stellen. De functie herkent namen van mensen waarmee je vaak contact hebt, wat de kans op spelfouten in namen moet terugdringen.

De features zijn per direct beschikbaar op iOS en worden op korte termijn ook beschikbaar op Android.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024