ExtraHop overgenomen door Bain Capital en Crosspoint Capital Partners

09-06-2021 | door: Witold Kepinski

ExtraHop overgenomen door Bain Capital en Crosspoint Capital Partners

ExtraHop, speler in cloud-native netwerkdetectie en -respons, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om te worden overgenomen door Bain Capital Private Equity en Crosspoint Capital Partners in een strategische transactie ter waarde van 900 miljoen dollar.

Bain Capital is een investeerder in technologiebedrijven en een van 's werelds beste multi-asset alternatieve beleggingsondernemingen. Crosspoint Capital is een private equity-onderneming die zich richt op de sectoren cyberbeveiliging, privacy en infrastructuursoftware.

ExtraHop CEO Arif Kareem en mede-oprichters Jesse Rothstein, Chief Technology Officer, en Raja Mukerji, Chief Customer Officer, zullen hun respectieve rollen voortzetten. Rothstein en Mukerji zullen ook belangrijke investeerders in het bedrijf blijven.

Volgens onderzoek van IDC behoort ExtraHop tot de top drie van spelers op het gebied van netwerkdetectie en -respons (NDR), het op één na snelst groeiende segment van de cyberbeveiligingsmarkt. De groei van het bedrijf overtrof die van het segment ver en het heeft de kracht van zijn vlaggenschipplatform uitgebreid om aangrenzende markten zoals inbraakdetectie, netwerkforensisch onderzoek en IoT-beveiliging te consolideren.

Terug naar nieuws overzicht
Security