Wat zijn de voordelen van een Managed WAN

08-06-2021 | door: Blog

Wat zijn de voordelen van een Managed WAN

Als je zelf geen affiniteit met ICT hebt dan klinkt de term Managed WAN je waarschijnlijk niet bekend in je oren. Als je als bedrijf toch iets wilt gaan doen met de aansluiting van je netwerk of iets met je netwerkverbindingen is het van belang dat je weet wat de mogelijkheden zijn. We leggen de term WAN even uit.

Een WAN, ook wel ‘Wide Area network’ genoemd, zorgt ervoor dat jouw netwerk op een centrale locatie wordt gekoppeld met de ICT-omgeving van bijvoorbeeld jouw bedrijf door middel van een firewall ontsloten naar het internet. Dit zorgt ervoor dat je als bedrijf niet veel verschillende losse internetverbindingen nodig hebt waardoor je het overzicht altijd houdt. Benieuwd naar wat nog meer voordelen zijn van een Managed WAN? Wacht niet langer en lees snel verder!

Eén centraal netwerk

Een Managed WAN zorgt ervoor dat al jouw verbindingen op één vaste plek worden gebundeld. Dit bespaart je veel kopzorgen en zorgt voor overzicht waardoor je met je bedrijf gewoon kunt focussen op waar je goed in bent. Er zijn verschillende bedrijven die een type SD-WAN aanbieden. Breedband is zo'n partij die ook de monitoring en het beheer opzich neemt. Een Managed WAN. Zij bieden naast deze Managed WAN als kernwaarden ook beschikbaarheid, performance en beveiliging aan.

Meer tijd en ruimte voor innovatie binnen je bedrijf

Bij het gebruik van een Managed WAN worden de zorgen over het netwerk en de verbindingen uit handen genomen. Hierdoor kun je je beter focussen op het zetten van volgende stappen voor de groei van je bedrijf. De tijd die je normaal kwijt was met het verhelpen van netwerkstoringen is er niet meer met een Managed WAN. Hierdoor kun je extra tijd vrij maken voor het uitdenken en ontwerpen van nieuwe innovaties. Zo blijf je mee concurreren met je grootste concurrenten en houdt je netwerk of internetverbinding je hierin niet in tegen.

Een Managed WAN is een serieuze optie voor jouw bedrijf als je helemaal klaar bent met allemaal losse internetverbindingen en regelmatige internet storingen. Met de regulering vanuit één centraal netwerk biedt een Managed WAN de oplossing voor bedrijven die behoefte hebben aan overzicht en een high performance netwerk.

Door: Lequal

Terug naar nieuws overzicht

Tags

netwerk