Witold Kepinski - 08 juni 2021

JADS werkt samen met ASML

JADS werkt samen met ASML image

Onlangs ondertekenden Jheronimus Academy of Data Science (JADS) en ASML, fabrikanten van apparatuur voor het maken van chips, een overeenkomst om samen te werken op het gebied van datawetenschap. Het partnerschap brengt academische kennis, onderzoek van wereldklasse, internationaal talent en uitdagende industriële toepassingen samen. De twee partners zullen zich in eerste instantie richten op afstudeeropdrachten van JADS-studenten van ASML en een case study binnen het Data Entrepreneurship in Action programma (DEIA).

Data science wordt steeds belangrijker voor de halfgeleiderindustrie als geheel en voor ASML's technologie in het bijzonder. ASML's Big Data Analytics Innovation Lab, dat grote hoeveelheden bedrijfs- en machinedata verzamelt en analyseert, vormde de samenwerking met JADS. Teamleider Diederick Edel: “Samenwerking vormt de kern van ASML's cultuur en we zijn verheugd om samen te werken met een vooraanstaande academische instelling als JADS. Het geeft ons toegang tot de nieuwste academische kennis en nieuwe perspectieven van jong talent, terwijl het ons ook helpt de vaardigheden van onze medewerkers te ontwikkelen door middel van professionele onderwijsprogramma's.”

Liesbeth Leijssen, Director Impact bij JADS: “JADS en ASML passen perfect bij elkaar. ASML is een van 's werelds toonaangevende hightechbedrijven en een belangrijke speler in de Brainport Eindhoven-regio. JADS, met een solide achtergrond aan twee universiteiten, is een bron van academische datawetenschapskennis en internationaal talent. Met de domeinkennis en datasets die ASML ter tafel brengt, is de potentie voor interessante opdrachten voor onze studenten enorm.”

De samenwerking gaat bescheiden van start met een JADS-student die in september aan zijn scriptieopdracht bij ASML begint. Maar er zijn al genoeg ideeën voor verdere samenwerking, zoals een beroepsopleiding op maat, deelname aan career events en het ondersteunen van startups. Liesbeth Leijssen: “Met onze gedeelde visie op data science als uitgangspunt, zijn we er zeker van dat dit een langdurige samenwerking wordt die waarde oplevert voor beide partijen.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024