Maven 11 lanceert Blockchain Venture Fund II voor decentralized finance en web 3.0

07-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Maven 11 lanceert Blockchain Venture Fund II voor decentralized finance en web 3.0

Het blockchain investeringsfonds Maven 11 Capital zet een volgende stap in haar betrokkenheid bij de totstandkoming van decentralized finance (DeFi), de op blockchaintechnologie gebouwde infrastructuur voor de financiële dienstverlening van de toekomst. Met het tweede fonds heeft Maven 11 in recordtempo 40 miljoen euro opgehaald om te investeren in start- en scale-ups die innovatieve financiële diensten en toepassingen rond Web 3.0 bouwen op basis van blockchaintechnologie. Het is de ambitie om het fonds na de zomer met 75 miljoen euro te ‘closen’, maar dat kan ook eerder gebeuren.

Het nieuwe fonds biedt een antwoord op de explosieve vraag naar zowel investeringen in, als de begeleiding van startende bedrijven in deze sector waar hoogwaardige technologie centraal staat. De ontwikkelingen rond DeFi en Web 3.0 volgen elkaar in hoog tempo op en bieden de aankomende jaren aantrekkelijke investeringskansen. Maven 11 heeft het internationale netwerk om daar optimaal op in te spelen. “Met blockchaintechnologie wordt een compleet nieuwe infrastructuur gebouwd die financiële dienstverlening mogelijk maakt zonder tussenkomst van een derde partij. Diensten zoals betalen, lenen, sparen, investeren, verzekeren worden zo efficiënter, transparanter en wereldwijd toegankelijk voor iedereen met een internetconnectie”, aldus Balder Bomans, Managing Partner bij Maven 11.

Maven 11 is meer dan alleen investeerder en ondersteunt de bedrijven waarin het deelneemt door een actieve rol op zich te nemen in de ontwikkeling van hun projecten. “Naast ‘funding’ brengen we kennis en ervaring in. Het resultaat van deze geïntegreerde aanpak zien we terug in de waardegroei van onze participaties,” aldus Bomans. Dat die aanpak inderdaad vruchten afwerpt, heeft Maven 11 aangetoond met een fors rendement van het eerste fonds.

“De netwerken waarin wij investeren, bieden producten die nu al dagelijks veelvuldig worden gebruikt. De bedrijven in deze netwerken genereren hier een kasstroom mee en die komt dus ten goede aan onze investeerders. Zo realiseren we waarde, niet alleen op termijn door rendement op de investeringen, maar ook met een ‘yield of cashflow’. Deze combinatie maakt onze propositie aantrekkelijk voor beleggers,” aldus Bomans.

Het tweede fonds wordt in fases gesloten. De eerste mijlpaal werd begin juni met 40 miljoen euro bereikt. Zo snel mogelijk volgt de finale sluiting, met een beoogde omvang van 75 miljoen euro. Met deze ‘funding’ zal Maven 11 in een breed scala aan bedrijven internationaal participeren, zeker ook in de Verenigde Staten en Azië waar het team van Maven 11 beschikt over een uitstekend netwerk.

Zo investeert Maven 11 voor fonds II al in Maple Finance, een financieringsprotocol en -marktplaats voor kapitaalintensieve bedrijven. Ook participeert Maven 11 in Zapper. Deze onderneming biedt consumenten en professionals een dashboard voor alle interactie met decentrale financiële producten en doet dat zonder persoonlijke gegevens vrij te geven.

Inmiddels is een aanzienlijk aantal beleggers ingestapt bij het Maven 11 Blockchain Venture Fund II. Deze groep bestaat voornamelijk uit ondernemers, vermogende particulieren, en family offices. Voor hen gaat Maven 11 aan de slag om het portfolio significant uit te breiden met posities in kansrijke en innovatieve ondernemingen. “En met onze centrale positie en actieve rol in de sector leggen we een basis om rendement te genereren op basis van de groei van deze technologie,” verzekert Bomans.

"Wij investeren niet alleen, we zijn actieve stakeholder en partner voor al onze ventures. De tijd tussen het bouwen van een product of netwerk en dit aanbieden is aanzienlijk verkort door onder andere het mondiale karakter van blockchaintechnologie. Actief participeren in decentrale netwerken, die worden bestuurd door alle stakeholders is een nieuwe manier van organiseren en leidt tot waardemaximalisatie binnen dit netwerk.”

Terug naar nieuws overzicht