Atos breidt toepassingen uit voor organisaties om CO2-neutraal worden

Elie Girard, CEO Atos

07-06-2021 | door: Witold Kepinski

Atos breidt toepassingen uit voor organisaties om CO2-neutraal worden

Atos brengt de transitie van bedrijven met de ambitie volledig CO2-neutraal te worden in een stroomversnelling. Dit doet zij door de introductie van een uitgebreid aanbod van end-to-end oplossingen gericht op het minimaliseren van de CO2-uitstoot in de gehele waardeketen.

Onder de noemer ‘A to Zero’ biedt Atos een compleet dienstenportfolio dat mede wordt ondersteund door twee volledig geïntegreerde dataplatforms. Deze diensten bestaan onder meer uit de ontwikkeling van een strategie gericht op het minimaliseren van de CO2-voetafdruk in combinatie met het vaststellen van concrete doelstellingen. Ook helpt Atos organisaties bij het berekenen en reduceren van CO2-emissies, voert zij Digital Decarbonization Assessments uit en breidt Atos het aanbod uit met state-of-the-art oplossingen én verdienmodellen, zoals Digital Twin, Decarbonization Level Agreements (DLA’s) en datacenters met minimale milieu-impact.

Aan de basis van het nieuwe en het aanbod staat het wereldwijde Net Zero Transformation Center of Excellence van Atos, dat diensten via negen knooppunten ontsluit: vijf in Europa (Parijs, Lyon, Barcelona, Londen en München), twee in Noord-Amerika (New York en Montréal) en twee in Azië (Chennai en Singapore). Dit Center of Excellence stelt klanten in staat gebruik te maken van Atos’ wereldwijd netwerk en resources dat bestaat uit meer dan tweehonderd experts. Om te anticiperen op de toenemende adoptie van CO2-neutrale strategieën heeft Atos de intentie haar ‘net zero’ transformatieteam tegen 2022 uit te breiden naar vijfhonderd experts.

“Steeds meer organisaties maken hun ambities om CO2-neutraal te worden bekend, als onderdeel van een wereldwijde transitie naar een economie waarin CO2-emissies tot nul worden gereduceerd. Atos is één van de pioniers die organisaties ondersteunt bij het realiseren van deze ambities. In onze sector lopen we voorop met onze uiterst ambitieuze doelstellingen als onderdeel van het ‘Net Zero 2028’-programma”, vertelt Elie Girard (foto) CEO van Atos. “Als resultaat van ons ‘A to Zero’-portfolio kunnen klanten een beroep doen op onze diepgaande expertise en lange staat van dienst gericht op de reductie van onze eigen CO2-uitstoot en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor het minimaliseren van de milieu-impact van bedrijven. We zijn erg blij dat we onze klanten met dit nieuwe aanbod nog beter kunnen ondersteunen bij hun transitie naar ‘net zero’.”

Terug naar nieuws overzicht