NetApp ziet sterke groei met data services propositie

NetApp CEO George Kurian

04-06-2021 | door: Witold Kepinski

NetApp ziet sterke groei met data services propositie

NetApp heeft zijn financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het hele jaar bekend gemaakt. De cloud business met data services van NetApp zijn booming, zo meldt ceo George Kurian.

In het vierde kwartaal van boekjaar 2021 bedroeg de omzet 1,56 miljard dollar, in vergelijking tot 1,4 miljard dollar in het vierde kwartaal van boekjaar 2020. De nettowinst bedroeg 334 miljoen dollar, in vergelijking tot 196 miljoen dollar in het vierde kwartaal van boekjaar 2020.

De financiële resultaten van boekjaar 2021

De jaaromzet bedroeg 5,74 miljard dollar, in vergelijking tot 5,41 miljard dollar in boekjaar 2020. De nettowinst bedraagt 730 miljoen dollar, in vergelijking tot 819 miljoen dollar in boekjaar 2020.

De public cloud services van NetApp, zoals de cloud-native data services van Cloud Volumes, cloud monitoring tool Cloud Insights en de Spot optimalisatietool voor public cloud computing, zijn nu de belangrijkste groeifactoren van NetApp's public cloud services-activiteiten.

“We hebben de resultaten over het vierde kwartaal boven verwachting neergezet, waarmee we een solide jaar van groei hebben afgesloten. Ons momentum onderstreept onze waarde voor klanten in een hybride, multi-cloudwereld. We winnen marktaandeel in belangrijke storage markten en onze public cloud services bevinden zich op een schaal waar ze een positieve invloed hebben op de totale bedrijfsfacturering en de omzetgroei”, zegt NetApp ceo George Kurian (foto). “Onze gerichte uitvoering vorig jaar heeft ons goed voorbereid voor FY22. Ik ben enthousiast over het komende jaar en heb vertrouwen in ons vermogen om de omzet te laten groeien en tegelijkertijd operationele hefboomwerking te leveren terwijl we onze klanten ondersteunen bij hun reis naar de cloud en digitale transformatie.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud