Susan Swarte versterkt TNO als lid Raad van Bestuur en CFO

05-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Susan Swarte versterkt TNO als lid Raad van Bestuur en CFO

Drs. Susan M. Swarte RC (1968) is benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) binnen de Raad van Bestuur van TNO. In deze rol volgt zij Cis Marring op, die sinds februari 2014 die functie bekleedde. Swarte (foto) is per 1 mei 2021 begonnen als CFO.

Swarte heeft een jarenlange ervaring op het gebied van financiën en strategisch management bij uiteenlopende bedrijven, variërend van beursgenoteerde organisaties tot start-ups. Zij is haar financiële loopbaan gestart bij Unilever en is vervolgens overgestapt naar Numico in Shanghai en Amsterdam. Swarte deed vervolgens brede management ervaring op bij het beursgenoteerde life sciences bedrijf OctoPlus NV. De afgelopen jaren was Susan CFO bij onder meer Olympia, de Staatsloterij en de Van Hessen Groep.

Swarte is ook als supervisory board member actief bij Acta Marine en als non-executive board member bij Toxys BV. Eerder was zij independent board member bij Peterson Control Union en commissaris bij onder meer Heineken Nederland en Generali Nederland NV.

'Brede ervaring past bij strategie van TNO'

Paul de Krom, CEO van TNO: “De brede ervaring bij grote en kleine bedrijven, nationaal en internationaal, die Susan Swarte meebrengt past naadloos bij de activiteiten en de strategie van TNO voor de komende jaren. We zijn blij met haar komst bij TNO en kijken uit naar een goede samenwerking binnen de Raad van Bestuur en de medewerkers van TNO.”

Swarte: "De missie van TNO om mensen en kennis te verbinden om innovaties te creëren spreekt mij enorm aan. Innovaties versterken zowel de duurzame concurrentiekracht van bedrijven als het welzijn van onze samenleving. Ik vind het geweldig dat ik daaraan mede vorm mag geven. "

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People