Activity-app Relive integreert met ArcGIS platform

05-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Activity-app Relive integreert met ArcGIS platform

Relive, de van origine Nederlandse tracking-app, stapt over op het nieuwe platform-as-a-service van mapping en GIS-specialist Esri ArcGIS Platform. Dankzij het platform krijgt Relive makkelijker toegang tot technologie, datasets en services om hun app verder uit te breiden. Relive kan de eigen app aanvullen met Esri’s World Imagery en World Elevation services, of de ArcGIS API for Javascript om bijvoorbeeld extra opties te bouwen voor betalende gebruikers. Bovendien is Relive dankzij de overstap beter in staat om technologisch verder te groeien.

Relive is ontwikkeld door Joris van Kruijssen, Lex Daniels en Yousef El-Dardiry. Nadat de vrienden in 2016 een fietstocht door Spanje hadden gemaakt, wilden ze die trip op een aantrekkelijke manier delen met anderen. Alle bestaande tracking-apps gaven echter alleen overzichten van metrische gegevens als afstand en wat data over persoonlijke conditie. Ze bouwden een app waarmee van elk outdoor avontuur een visuele weergave wordt gemaakt met een bewegende lijn die de route aflegt en ondertussen foto’s, afstanden en aanvullende gegevens toont. Meer dan 10 miljoen mensen gebruiken de app, en de missie is dat dit groeit naar 100 miljoen in de komende jaren.

Locatiediensten

Esri’s ArcGIS Platform geeft ontwikkelaars directe toegang tot Esri’s locatiediensten. Door het Platform-as-a-Service concept is het product schaalbaar voor de apps van gebruikers, waardoor klanten dezelfde frameworks en diensten kunnen gebruiken of het nu om enkele of miljoenen gebruikers gaat. Relive behoudt hiermee de flexibiliteit, terwijl ze toegang hebben tot tal van extra services en producten die ze direct in hun app kunnen verwerken.

Het team van Relive wil de eerder gedane investeringen in de technologische infrastructuur beschermen door telkens de juiste puzzel van tools samen te stellen die ze op een bepaald moment in hun ontwikkeling nodig hebben. Hierbij wil Relive niet vastzitten aan licenties die bepaalde keuzes afdwingen. Het bedrijf had al preferred partners voor verschillende benodigdheden en een third-party API, maar had hoge kwaliteit kaarten en topografische afbeeldingen van de wereld nodig om de routes van gebruikers mooi weer te geven. De keuze viel daarbij op Esri.

Joris van Kruijssen, COO en mede-oprichter van Relive: “Dankzij het partnership met Esri zijn we nog beter in staat om een topklasse outdoor app voor onze gebruikers te blijven maken. Als een tech start-up met een focus op innovatie, is het voor ons succes belangrijk om verschillende technologieën te ontwikkelen en te combineren voor een ideale gebruikerservaring. ArcGIS Platform past daar precies bij. Als technologiepartner levert Esri een geweldige support voor ons unieke gebruik van hun technologie.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Deals, Cloud
Cloud