HPE ziet sterke vraag naar Intelligent Edge en Compute toepassingen

Antonio Neri, president en CEO van Hewlett Packard Enterprise

03-06-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE ziet sterke vraag naar Intelligent Edge en Compute toepassingen

Hewlett Packard Enterprise heeft zijn tweede kwartaal resultaten voor 2021 bekend gemaakt. De omzet bedroeg 6,7 miljard dollar, een stijging van 11% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of 9% wanneer gecorrigeerd voor valuta met beter dan normale sequentiële seizoensinvloeden, aangedreven door een sterke vraag. De winst steeg naar 259 miljoen dollar.

De Intelligent Edge omzet bedroeg 799 miljoen dollar, een stijging van 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of 17% na correctie voor valuta. De HPC & MCS-omzet bedroeg 685 miljoen dollar, een stijging van 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of 11% na correctie voor valuta.

Kernactiviteiten zorgden voor omzetgroei en sterke winstgevendheid met een Compute-omzet van 3 miljard dollar, een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of 10% wanneer gecorrigeerd voor valuta- en opslagopbrengsten van 1,1 miljard dollar, een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of 3% indien aangepast voor valuta.

“Onze gedisciplineerde uitvoering van onze strategische prioriteiten heeft een positieve invloed op zowel de top- als de bedrijfsresultaten, ', zegt Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. “We versterken onze core compute- en storage-activiteiten, verdubbelen onze groei in Intelligent Edge en HPC-bedrijven en versnellen onze spil naar as-a-service, terwijl we ook onze cloud-first innovatie-agenda bevorderen om het edge-to-cloud-platform te worden. as-a-service keuze voor onze klanten en partners.”

"Terwijl bedrijven uit de pandemie komen en verder gaan dan de onmiddellijke behoeften van COVID, staat digitale transformatie voorop bij hun strategische initiatieven", aldus Neri. "Onze focus lag op het versnellen van onze strategie om onze klanten te helpen hun bedrijven te transformeren, hun applicaties en gegevens te optimaliseren in een steeds meer gedistribueerde wereld, en vandaag klaar te zijn voor de toekomst."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht