Huawei lanceert eigen besturingssysteem HarmonyOS

04-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Huawei lanceert eigen besturingssysteem HarmonyOS

Huawei lanceert zijn eigen besturingssysteem HarmonyOS. Het besturingssysteem is geschikt voor meerdere soorten apparaten. HarmonyOS 2, zoals het besturingssysteem officieel heet, wordt onder meer op smartphones en tablets van Huawei uitgerold.

HarmonyOS is al sinds 2016 in ontwikkeling. Door Amerikaanse sancties zag Google zich echter in 2019 genoodzaakt de Android-licentie van Huawei in te trekken. De ontwikkeling van HarmonyOS kwam hiermee in een stroomversnelling terecht. De versie die nu wordt gelanceerd heet officieel HarmonyOS2.

Geschikt voor breed scala aan apparaten

Het besturingssysteem is niet alleen geschikt voor tablets en smartphones, maar voor een breed scala aan apparaten. Denk hierbij aan een laptop, maar ook aan slimme huishoudelijke apparaten. Op termijn moet HarmonyOS2 een soort 'hub' worden die hardware van gebruikers verbindt en hen in staat stelt samen te werken.

Huawei presenteerde ook het eerste apparaat dat is voorzien van HarmonyOS2: de Huawei Watch 3. Het is onduidelijk wanneer we een smartphone op basis van HarmonyOS2 kunnen verwachten.

Terug naar nieuws overzicht