Dutch Security TechFund investeert in Syntho

01-06-2021 | door: Witold Kepinski

Dutch Security TechFund investeert in Syntho

Syntho, de Amsterdamse startup met de visie om het dataprivacy dilemma op te lossen, heeft zich verzekerd van een investering vanuit het Dutch Security TechFund van TIIN Capital. Syntho ontwikkelt geavanceerde synthetische data software die organisaties in staat stelt om sneller te innoveren en volledig te voldoen aan dataprivacy principes en regelgeving. Met de investering in Syntho, geeft TIIN Capital verder invulling aan het doel om ondernemers in het cybersecurity en dataprivacy domein te ondersteunen en te bouwen aan een veiligere samenleving.

Winnaar van de ‘2020 Philips Innovation Award’, Syntho, is een snelgroeiende onderneming in de opkomende markt van ‘Privacy Enhancing Technologies’ (PETs). De schaalbare software van Syntho stelt zowel grote- als middelgrote bedrijven, startups, scaleups en (semi-)overheden in staat om data gedreven en volledig AVG- en GDPR-proof te werk te gaan.

Bedrijven en overheden verzamelen veel data over klanten en burgers, maar zijn door wetgeving gebonden in wat ze wel en niet met deze data kunnen doen. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor het beveiligen en beschermen van de data, zodat deze persoonsgegevens niet in verkeerde handen komen.

Simon Brouwer (CTO) en Marijn Vonk (CPO), co-founders van Syntho, zeggen hierover: “Waarom al die data verzamelen en echte data gebruiken wanneer je hetzelfde kunt doen met synthetische data? Klanten maken gebruik van onze AI-gedreven software om hoogwaardige synthetische data te genereren. Hierdoor krijgen zij beschikking over een veilig en breed toepasbaar platform voor data-gedreven innovatie met meer data en snellere toegang tot data; zonder dataprivacy risico’s.”

Wim Kees Janssen, founder nummer drie en CEO van Syntho, is enthousiast over de investering vanuit het Dutch Security TechFund. “Het stelt ons in staat om blijvend te investeren in onze technologie en om ons commerciële team uit te bouwen. We hebben voor TIIN Capital gekozen omdat zij gespecialiseerd zijn in (cyber)security en, naast de funding, een sterke en actieve partner zijn om de snelle groei van Syntho en onze internationale ambities waar te maken”.
Michael Lucassen, managing partner van TIIN Capital, ziet veel potentie in het team van Syntho en hun geavanceerde technologie. “Onze samenleving en de bedrijfsvoering van ondernemingen wordt meer en meer data-gedreven, terwijl daartegenover staat dat consumenten, burgers en wetgevers steeds stengere eisen stellen aan hoe bedrijven en overheden opereren en dataprivacy waarborgen. Het team van Syntho biedt met hun synthetische data technologie een krachtige en noodzakelijke oplossing op juist dit snijvlak.”

Terug naar nieuws overzicht