Redactie - 02 juni 2021

Stone Group breidt IT-afvalverwerkingsdienst uit naar Nederland

Stone Group breidt IT-afvalverwerkingsdienst uit naar Nederland image

De Britse circulaire IT-leverancier Stone Group breidt uit naar het Europese vasteland, en biedt zijn IT-afvalverwerkingsdienst aan in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje in samenwerking met supply chain management specialist Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services.

Via de Stone 360-app kunnen organisaties een afspraak inplannen voor de inzameling van hun afgeschreven IT-apparatuur zodat deze veilig en duurzaam kan worden gerecycled. Gebruikers van de app ontvangen een vergoeding voor het inleveren van hun oude IT-middelen, die ze kunnen verzilveren, of, vanaf dit najaar omzetten in kortingen bij de aanschaf van nieuwe en gerenoveerde (refurbished) IT-apparaten.

Stone Europe haalt ongewenste IT-apparaten op bij de bedrijven of onderwijsinstellingen en brengt ze naar de ITAD (IT Asset Disposition) ofwel IT-recycling centra van Ingram Micro, aanwezig in elk van de vier landen. De gegevens van laptops, desktops, monitoren, printers, servers of andere randapparatuur worden allemaal veilig gewist door een bekwaam team van technici en vervolgens worden alle items die een tweede leven kunnen krijgen, opgeknapt en verkocht. De items die niet kunnen worden doorverkocht, worden afgebroken tot alleen de losse onderdelen nog over zijn en worden duurzaam gerecycled.

E-afval blijft een enorme uitdaging over de hele wereld en Stone Europe zet zich in om ervoor te zorgen dat er geen afval naar de stortplaats wordt gestuurd. De recyclingprocessen voor e-waste lopen uiteen in Europa. Uit cijfers van 2017 blijkt dat Nederland 42,1 procent heeft gerecycled, terwijl Frankrijk 36,6 procent wist te recyclen.

IT-resellers

Tim Westbrook, directeur Stone Group: "Sinds de lancering van de Stone 360-app in het VK zijn we erin geslaagd om te voorkomen dat meer dan 150.000 kapotte of overbodige IT-items op de vuilnisbelt belanden. We zijn een van de weinige IT-resellers die volledige verantwoordelijkheid neemt voor de dienstverlening aan onze klanten door te investeren in onze eigen ITAD-faciliteit en de app om het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om hun ongewenste IT veilig en duurzaam af te voeren.”

Voor de uitbreiding is Stone Group Europe gelanceerd om andere gebieden te helpen hun e-afval effectiever te beheren en organisaties een eenvoudige, veilige en duurzame oplossing te bieden om hun ongewenste IT uit handen te nemen.

Ingram Micro

Westbrook: "Ingram Micro was het perfecte bedrijf voor ons in deze gebieden, omdat ze onze passie delen om verantwoordelijkheid te nemen voor de items die we aan onze klanten verkopen en stappen te ondernemen om de enorme e-afvalcrisis in de wereld aan te pakken. Ze hebben uitstekende ITAD-faciliteiten in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje en uiteindelijk hopen we onze diensten uit te breiden naar meer landen in Europa."

Todd Zegers, vicepresident global ITAD en Reverse Logistics, Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services: "Deze samenwerking helpt veel organisaties in heel Europa de vruchten te plukken van de Stone 360-app, en hen helpen om een eenvoudige inzameling van oude IT-apparaten te regelen, hun impact op e-waste te verminderen en hun duurzaamheidsdoelstellingen te helpen bereiken door verantwoord hergebruik en recycling van hun IT-middelen."

Naast het leveren van ITAD-diensten, is Stone Europe ook van plan om de verkoop van nieuwe IT-oplossingen uit te breiden naar klanten in deze gebieden, waardoor ze een volledige, duurzame, 360-graden benadering van IT kunnen volgen, van de eerste IT-aankoop tot het einde van de levensduur.

De Stone 360-app is te downloaden in de Android- en Apple Store en is vertaald in het Nederlands, Frans, Duits en Spaans.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024