Schneider Electric lanceert Easy Rack-serie

01-06-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Schneider Electric lanceert Easy Rack-serie

Schneider Electric, gespecialiseerd in energiebeheer en automatisering, lanceert de Easy Rack-serie in Europa. De Easy Rack-serie is verkrijgbaar in verschillende maten. De unit biedt installatiegemak, schaalbaarheid, aanpasbaarheid en kan worden voorzien van accessoires. Het rack-systeem is geschikt voor diverse toepassingen en omgevingen, waaronder netwerkkasten, edge computing en industriële omgevingen, cloud- en colocatie-datacenters.

Easy Racks zijn verkrijgbaar in uiteenlopende hoogtes, breedtes en dieptes, variërend van 24U tot 48U units, 600 mm tot 800 mm breedtes en 800 mm tot 1200 mm dieptevariaties. Er zijn ook rack-systemen met of zonder zijkanten en een flat-pack mogelijkheid, om levering op locaties met ruimte- of hoogtebeperkingen eenvoudig te maken. Ze zijn gemakkelijk te installeren en uit te rusten met andere componenten, waaronder de onlangs gelanceerde en veelzijdige Easy Rack PDU-serie.

"Onze nieuwe Easy Rack-serie biedt betrouwbaarheid, prestaties en toegankelijkheid van het hoogste niveau voor bedrijfskritische IT in een groot aantal toepassingen", aldus Rob McKernan, Senior Vice President, Secure Power Division bij Schneider Electric Europe. De Easy Rack-serie is onder meer geschikt voor gebruik in colocatiefaciliteiten, in afgelegen edge- of zakelijke kantooromgevingen.

Kenmerken van de nieuwe Easy Rack-serie zijn onder meer:

  • Snelle implementatie: Easy Racks is uitgevoerd met functies voor een snelle implementatie en installatie van apparatuur voor elke IT-omgeving. De serie biedt tot 81% ventilatie op voor- en achterdeuren met statische en dynamische draagkracht van 1200 kg en 600 kg.
  • Gestandaardiseerd rack-platform: Easy Rack-gebruikers kunnen al hun serveren netwerkkastvereisten standaardiseren op één platform. Dit levert een eenvoudige installatie op in datacenters, netwerkkasten en externe edge-omgevingen. Nieuwe standaardformaten zijn onder meer 800 mm breedte en diepte, geschikt voor bekabeling en patchapplicaties in netwerkruimtes.
  • Compatibiliteit: Integratie van serverracks, accessoires en PDU's. De ontwerptools van Schneider Electric vereenvoudigen het ontwerp, de implementatie en compatibele IT-oplossingen.
  • Garantie: Het systeem wordt geleverd met vijf jaar fabrieksgarantie.

Compatible met EcoStruxure

Easy Racks zijn volledig compatibel met de open, interoperabele en leveranciersonafhankelijke EcoStruxure IT-beheersoftware van Schneider Electric. Hierdoor is monitoring op afstand van on-premise en gedistribueerde IT-infrastructuur overal, altijd en via elk apparaat mogelijk.

De Easy Rack-serie is per direct verkrijgbaar via channelpartners in Europa.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters