Op crypto gebaseerde effecten van ETC Group krijgen notering op Euronext Amsterdam

01-06-2021
Deel dit artikel:

Op crypto gebaseerde effecten van ETC Group krijgen notering op Euronext Amsterdam

Aanbieder van op cryptocurrencies gebaseerde exchange traded currencies (ETC's) ETC Group kondigt de notering aan van zijn op Bitcoin gebaseerde ETC: Bitcoin ETC (BTCetc / ETC Group Physical Bitcoin / ticker: BTCE) en ETC Group Physical Ethereum (ETHetc/ ticker: ZETH), op de beurs van Euronext Amsterdam, in USD. Het gaat volgens ETC Groep om de eerste op crypto's gebaseerde ETP's die een notering krijgen op Euronext Amsterdam en zijn vanaf 1 juni 2021 beschikbaar om verhandeld te worden.

Deze notering volgt op de eerste notering op de Deutsche Börse in juni 2020 en daaropvolgende notering op de Zwitserse SIX-beurs, eerder dit jaar. Beide ETC’s worden op 1 juni ook genoteerd op de beurs van Euronext in Parijs, in euro. BTCetc is op dit moment Europa's meest verhandelde fysieke Bitcoin ETC en heeft het vermogen onder beheer in zeven maanden na de lancering in juni 2020 zien groeien tot meer dan $1 miljard. Recent nog was het de top exchange traded product (ETP) performer voor kasstroom, dagelijkse omzet en spreads onder een totaal van acht Bitcoin ETP's in Q1, 2021 in Europa. (LINK)

Bradley Duke, CEO en mede-oprichter van ETC Group, noemt BTCetc een van de belangrijkste financiële hubs in Europa. De notering maakt cryptocurrency volgens Duke beter bereikbaar voor lokale institutionele beleggers.

ETC's

Cryptocurrency ETC's bieden beleggers verschillende voordelen ten opzichte van rechtstreeks beleggen in cryptocurrencies. Beleggers kunnen de ETC's op dezelfde manier kopen en verkopen als beleggers doen in conventionele aandelen, met dezelfde wettelijke bescherming.

De cryptocurrencies zijn voor 100% fysiek gedekt. Centrale clearing van tegenpartijen is afwezig in de onderliggende markten voor cryptovaluta, maar is een kenmerk dat beleggers verwachten wanneer ze een ETP op een gereglementeerde beurs verhandelen. Zo vermindert het het tegenpartijrisico bij de handel. De notering op Euronext Amsterdam is alleen voor professionele beleggers.

Terug naar nieuws overzicht