Witold Kepinski - 29 mei 2021

IBM koopt Catalogic ECX Copy Data Management onderdeel

IBM koopt Catalogic ECX Copy Data Management onderdeel image

Catalogic Software, leverancier van slimme gegevensbeschermingsoplossingen, heeft aangekondigd dat het zijn Catalogic ECX Copy Data Management onderdeel heeft verkocht aan IBM. Details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Door dit bedrijf af te stoten, kan Catalogic zich concentreren op zijn bedrijfs- en cloudgegevensbescherming en gegevensbeveiligingsoplossingen, waaronder de onlangs gelanceerde Kubernetes en cloud-native gegevensbeschermingsdienst CloudCasa.

Catalogic is een pionier op het gebied van een interne beheeroplossing voor kopieergegevens die gebruikmaakt van snapshot- en replicatiemogelijkheden van storagearray om het IT-proces te moderniseren, zoals geautomatiseerde DevTest, gegevensbescherming met direct herstel, disaster recovery en offload naar cloudopslag.

De "in-place" snapshot-gebaseerde benadering maakte van ECX een ideale oplossing voor samenwerking met enterprise storage-leveranciers zoals IBM. Catalogic zal blijven samenwerken met IBM om zijn bestaande ECX-klantenbestand te ondersteunen.