Extreme Networks cloud-native platform biedt netwerkinzicht voor service providers

28-05-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Extreme Networks cloud-native platform biedt netwerkinzicht voor service providers

Extreme Networks, een cloudgedreven netwerkbedrijf, introduceert de Extreme 9000-serie met het slimme Extreme 9920-platform voor netwerkinzicht. Het platform is gebouwd op basis van cloud-native designprincipes en een composable datapijplijn voor zeer schaalbare verkeersaggregatie, packetfiltering, replicatie en geavanceerde verwerking van netwerkpackets voor analyticstools in gedistribueerde netwerkomgevingen.

Extreme 9920 voorziet in gedetailleerde data-inzichten en de flexibiliteit om aanpassingen te doen voor toekomstige netwerkverbeteringen, zodat serviceproviders snel kunnen reageren op nieuwe gebruikersbehoeften en 5G-usecases.

5G is de eerste generatie van mobiele technologieën die is gebouwd op cloud-native principes. Dit in tegenstelling tot de meeste traditionele tools voor netwerkinzicht, die niet eenvoudig zijn aan te passen aan toekomstige use cases, zoals zelfrijdende auto’s of industriële IoT. Omdat veel use cases voor 5G nog onduidelijk zijn, hebben serviceproviders behoefte aan een composable oplossing die inzicht biedt in sterk gedistribueerde omgevingen. Bovendien is het belangrijk dat de oplossing flexibel genoeg is om aan te passen aan specifieke nieuwe doelstellingen zonder dure, tijdrovende infrastructuurupgrades. Extreme 9920 is gebaseerd op de Intel Tofino 2 programmeerbare ASIC en biedt een zeer schaalbare architectuur die eenvoudig integreert met bestaande serviceprovider-omgevingen.

De oplossing is vanaf juni 2021 algemeen beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud