HP: Afdrukken nog veiliger met HP plus

Hans van Barel, HP Nederland

05-06-2021 | door: Teus Molenaar
Deel dit artikel:

HP: Afdrukken nog veiliger met HP plus

Wereldwijd werken miljoenen mensen vanuit hun eigen huis. Dat heeft gevolgen voor het printgedrag. Daarom heeft HP nieuwe diensten ontwikkeld. “We komen met HP+. Dat maakt afdrukken slimmer, veiliger en duurzamer”, zegt Hans van Barel, Category Manager Printing Benelux bij HP.

Een gebruikelijke situatie: vader en/of moeder werken thuis, delen de printer met elkaar en eventueel met hun kinderen, zoals zij ook het (Wi-Fi-) netwerk met elkaar delen. “Dat maakt het printen er niet veiliger op. Wat als jij een printopdracht geeft en de afdruk ligt al in het apparaat te wachten, terwijl een kind, of misschien iemand die toevallig op visite is het document gewoon kan pakken en lezen? Daar hebben we in HP+ een oplossing voor: de nieuwe ‘Private Pickup’-functie maakt het mogelijk om op een gegeven moment af te drukken en het document pas later op te halen als je bij de printer bent”, geeft Van Barel een voorbeeld van de vernieuwingen die de computerfabrikant heeft doorgevoerd met HP+.

Cloudgebaseerd
Van Barel meent dat HP+ een fundamentele verschuiving is in de printervaring. “Wij hebben onze beste printinnovaties samengebracht in één slim systeem voor consumenten en kleine bedrijven. HP+ combineert toonaangevende printers, een Instant Ink-abonnement en de beste print app.”
Dat nieuwe diensten nodig zijn, moge blijken uit het toegenomen printgedrag. In de Amerikaanse markt zag consumentenonderzoeksbureau NPD in 2020 een stijging van 58% in de verkoop van printers ten opzichte van het voorgaande jaar. In Nederland constateerde NPD/GfK het afgelopen jaar een stijgende vraag naar printen met zes procent.
Er is gekozen om het printen af te handelen via een cloudgebaseerd ecosysteem. “Dat geeft de mogelijkheid tot een beter beheer van printers en printtaken”, licht Van Barel toe. “Het maakt het printen slimmer en uit onderzoek blijkt dat zeventig procent van de consumenten van mening is dat slimme apparaten het leven vereenvoudigen.”
HP+ houdt de verbinding met de cloud in de gaten en herstelt automatisch eventuele verbindingsproblemen via Cloud Resilience. Afhandeling via de cloud verhoogt bovendien de beveiliging. Dat gebeurt met Smart Security monitoring. Dit helpt malware-aanvallen te detecteren en te bestrijden.
Het nieuwe Smart Dashboard helpt zowel consumenten als kleine bedrijven hun printer te beheren op één handige plek. “Dit is voor IT-beheerders ideaal om inzicht te krijgen in de hybride werkplekken als het om printing gaat.”

Instant Ink Abonnement
Om te voorkomen dat je zonder inkt komt te zitten, heeft HP jaren geleden al het Instant Ink-abonnement ingevoerd. “Daar is het afgelopen jaar een flinke groei geweest. In 2020 groeide de e-commerceverkoop wereldwijd met meer dan zestien en een halve procent. Onder meer doordat consumenten meer vertrouwen kregen in de bezorgeconomie. Wij hebben dat ook teruggezien in de cijfers. HP Instant Ink groeide jaar op jaar met zestig procent, met een bereik van meer dan negen miljoen abonnees wereldwijd. Wie een HP-inkjet printer koopt en bij de installatie kiest voor HP+-abonnement, krijgt zes maanden lang een gratis abonnement op Instant Ink”, vertelt Van Barel. Eraan toevoegend dat dit binnenkort niet alleen voor inkt cartridges geldt, maar ook voor toner.

Hij legt uit dat het systeem van Instant Ink de individuele cartridges goedkoper maakt. Bovendien is de inktopbrengst vijftig procent hoger. “En dit past weer in de wens van consumenten om zich duurzamer te gedragen. Omdat we de cartridges weer ophalen, kunnen we ze ook duurzaam hergebruiken.”

Minder ontbossing
In het teken van Earth Day 2021 heeft HP ambitieuze en verreikende klimaatdoelstellingen in de technologiesector gemeld. Alle doelstellingen zijn afgestemd op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Zo gaat HP de uitstoot van broeikasgassen in zijn waardeketen van HP tegen 2030 met 50% verminderen. In 2030 wil de onderneming 75% circulariteit bereiken voor producten en verpakkingen. HP wil ontbossing voor HP-papier en op papier gebaseerde verpakkingen tot nul herleiden. Het bedrijf wil tegen 2030 ontbossing tegengaan voor niet-HP-papier, dat in producten en printdiensten wordt gebruikt.

“HP+ helpt hierbij. HP zal, ongeacht het merk van papier, elke geprinte pagina van een HP+ printer compenseren op het vlak van ontbossing en de bescherming van bossen.

Keuze
Van Barel benadrukt dat consumenten en kleine bedrijven de keuze hebben. “Het is verstandig om voor HP+ te kiezen vanwege de vele voordelen, maar niet verplicht”, stelt hij.

HP+ is als eerste gelanceerd voor de nieuwe HP LaserJet M200 Series, HP DeskJet Plus 4100, Envy PRO 6400 (alle drie winnaar van de prestigieuze Red Dot Design Award), de HP OfficeJet Pro 8000een 9000e Series, DeskJet 2700e Series en de ENVY 6000e Series. In juni volgt de nieuwe HP LaserJet M200 serie, hoogwaardige, compacte zwart-wit laserprinters die sneller dubbelzijdig printen dan elke andere printer in zijn klasse.

Auteur: Teus Molenaar

Terug naar nieuws overzicht