Witold Kepinski - 25 mei 2021

Continental en AWS starten platform voor autosoftware

Continental en AWS starten platform voor autosoftware image

Continental en AWS starten een platform voor autosoftware. Het doel van deze langdurige samenwerking met AWS is om Continental Automotive Edge (CAEdge) te ontwikkelen - een modulair hardware- en softwareplatform dat het voertuig met de cloud verbindt en een virtuele werkbank biedt die tal van ontwikkelingsmogelijkheden biedt, leveren en onderhouden van software-intensieve systeemfuncties. Hierdoor kunnen chauffeurs de functies integreren die ze in de toekomst willen gedurende de hele levensduur van hun voertuig door snelle en gemakkelijke software-updates te downloaden.

Met het platform versterkt Continental zijn leidende rol bij het ontwikkelen van state-of-the-art voertuigarchitecturen en software. Het biedt toekomstige autofabrikanten en partners een ontwikkelomgeving voor software-intensieve voertuigarchitectuur die ze kunnen gebruiken om software-, sensor- en big data-oplossingen te implementeren in een fractie van de daarvoor benodigde ontwikkelingstijd. Hierdoor kan de voertuigsoftware efficiënter en veiliger worden ontwikkeld en getest en direct naar voertuigen worden uitgerold.

Om het Continental CAEdge-platform op de markt te brengen, zullen meer dan 1.000 Continental-ontwikkelaars het volledige potentieel van de nieuwste technologieën benutten, ondersteund door de ondersteuning van AWS.

Lees meer details hier.