MobieTrain haalt vier miljoen euro op in nieuwe kapitaalronde

25-05-2021 | door: Redactie

MobieTrain haalt vier miljoen euro op in nieuwe kapitaalronde

Het mobiele microlearning platform MobieTrain kondigt aan 4 miljoen euro te hebben opgehaald in een Serie-A ronde onder leiding van het Brits-Belgische investeringsfonds Force Over Mass Capital. De Limburgse investeringsmaatschappij LRM en Concentra, Family Office van de familie Baert - twee investeerders van het eerste uur - namen ook deel aan de ronde. De kapitaalinjectie stelt het bedrijf in staat haar leerplatform verder uit te breiden en de internationale groei te versnellen.

Voortdurend bijleren en snel nieuwe informatie opnemen is in de wereld van vandaag belangrijker dan ooit, ook voor de mensen die niet aan een bureau werken, zoals bijvoorbeeld winkelpersoneel en fabrieksmedewerkers. Nu een aantal sectoren waaronder de retail langzaam zal herstellen, neemt het belang van goed opgeleid personeel alleen maar toe. De “deskless” medewerker heeft het echter vaak druk waardoor er amper tijd overblijft om bij te leren. Met het gamified platform en behapbare, gepersonaliseerde leerblokken “in the flow of work”, biedt MobieTrain een uitkomst. Ingebouwde retentietechnieken zorgen er daarnaast voor dat de kennis beter blijft hangen.

“Digitalisering is tijdens de pandemie in een stroomversnelling geraakt en verklaart de aandacht van kapitaalfondsen voor HR Techbedrijven in Europa. We zijn trots dat belangrijke investeerders onze sterke groeiambities ondersteunen. We staan namelijk nog maar een het begin van onze missie om leren toegankelijk te maken voor alle type medewerkers en zo bij te dragen aan hun ontwikkeling”, legt Guy Van Neck, oprichter en CEO van MobieTrain uit. “Met het beschikbaar gestelde kapitaal kunnen we onze leeroplossing niet alleen verder ontwikkelen, maar tevens aanbieden aan een steeds groter internationaal publiek.”

400% omzetgroei, doorontwikkeling van het leerplatform en internationale expansie

MobieTrain slaagde er in coronajaar 2020 in zijn omzet te verviervoudigen en de solide positie in de retailsector te versterken. Het klantenbestand verdubbelde met ook logistieke, productie- en overheidsbedrijven. Onder meer de Stad Antwerpen, Atlas Copco, Decathlon, Deloitte en Proximus werken nu met de app. Ook in Nederland gingen enkele grote overheidsorganisaties zoals Politie Nederland en de Gemeente Rotterdam aan de slag met MobieTrain. Het platform heeft inmiddels bijna 100.000 gebruikers in meer dan 20 landen.

De komende maanden zal MobieTrain haar leerplatform uitbreiden. “Door nieuwe spelelementen toe te voegen, helpen we om de intrinsieke motivatie van medewerkers hoog te houden. Daarnaast is het van belang om de juiste leerinhoud aan te bieden aan de juiste persoon op het juiste moment. Algoritmes en machine learning spelen daarin een cruciale rol en dat krijgt in de komende maanden onze volle aandacht”, zegt Chief Technology Officer Willi Van Boven.

Met de nieuwe kapitaalronde trekt de scale-up de nodige middelen aan om internationaal voort te groeien en de positie van Europese marktleider in mobile learning te claimen. Daartoe ontwikkelt het ook nauwe partnerships, zoals recent met de HR-software SAP SuccessFactors en met Goodhabitz, dat online opleidingen aanbiedt. Techreus SAP nam MobieTrain al op in zijn SAP Store, wat voor MobieTrain de deur nog verder openzet naar het buitenland. 50% van de omzet komt immers reeds al van buiten België. In het Midden-Oosten doen onder meer Emirates Post en EFS Facility Services een beroep op MobieTrain, en internationaal werken gerenommeerde retailers als Diesel en Hästens met de app. De nieuwe kapitaalronde moet helpen om de sterke groei te consolideren en het team dit jaar uit te breiden naar een 40-tal medewerkers.

Force Over Mass als nieuwe aandeelhouder

Om die buitenlandse groei nog verder te versnellen, rekent MobieTrain ook op de expertise, focus en inbreng van zijn nieuwe aandeelhouder Force Over Mass. Het Brits-Belgische fonds met hoofdzetel in Londen en een kantoor in Antwerpen brengt ervaring in het bijstaan van snelgroeiende ondernemingen en een internationaal netwerk aan boord.

“Met de combinatie van microlearning en gamification bereikt Mobietrain een gebruiksniveau en kennisretentie die we zelden zien bij digitale training en communicatie”, aldus Wouter Volckaert, partner bij Force Over Mass. “De sterke internationale groei en het enthousiasme van de vele blue-chip bedrijven die met Mobietrain werken, bevestigen de behoefte aan betere learning tools voor de deskless workforce. Mobietrain heeft een ijzersterk product en team, en we kijken er naar uit om hen te ondersteunen bij het uitvoeren van de ambitieuze groeiplannen.”

Terug naar nieuws overzicht