Redactie - 26 mei 2021

Kapitaalinjectie voor Food Management Platform Apicbase

Kapitaalinjectie voor Food Management Platform Apicbase image

Apicbase, leverancier van restaurant management software, kondigt aan dat het 4 miljoen euro ophaalde in een Serie A-financieringsronde, geleid door Volta Ventures, samen met bestaande investeerders Newion, AAA Fund en business angels van het eerste uur.

Het Belgische SaaS-bedrijf, opgericht in 2017, ontwikkelt een food & beverage management platform voor horeca- en foodbedrijven, en legt consistent sterke groeicijfers voor.

De digitalisering van de horecasector neemt een hoge vlucht en daarop biedt Apicbase een doortastend antwoord. Het bedrijf laat jaar na jaar 100% groei optekenen. Ook in het voor horecabedrijven zware corona-jaar viel deze groei niet stil. Vandaag maken restaurantketens, dark kitchen netwerken en grote cateringbedrijven wereldwijd gebruik van het platform om hun back-of-house-operaties aan te sturen.

Apicbase vereenvoudigt de supply chain van grote horecabedrijven. Het centraliseert de vele keukenprocessen in de Cloud, automatiseert de berekeningen, maakt grote hoeveelheden data inzichtelijk en voorspelt de inkoopvolumes, ongeacht het aantal locaties of concepten dat de horecaonderneming beheert. Apicbase vormt een single source of truth voor F&B-beheer en integreert naadloos met andere platformen zoals POS-systemen, accountancy en payroll.

Het personeel hoeft niet langer meerdere apps, spreadsheets of tools te controleren om kostprijsberekeningen te maken of recepten in te kijken. Apicbase automatiseert het voorraadbeheer voor alle vestigingen en de gebruikers kunnen rechtstreeks inkopen bij hun leveranciers vanuit de software.

Zo vermindert de werklast en neemt de kans op fouten aanzienlijk af. Het management beschikt over een dashboard met nauwkeurige data om op te sturen; met name om verspilling te vermijden en de marges te verhogen. Apicbase is onmisbaar geworden voor zowel het management als de werkvloer.

Apicbase zal het verse kapitaal gebruiken om drie product pijlers te versterken: gebruiksvriendelijkheid, forecasting via artificiële intelligentie en schaalbaarheid voor enterprise-klanten.

Carl Jacobs, CEO en co-founder: “De kapitaalverhoging gebruiken we om het platform te laten groeien en de specifieke uitdagingen van grote ondernemingen op te lossen. We werven volop talent aan. Tegen eind 2022 willen we verdubbelen in aantal medewerkers en openen we kantoren in New York, Londen en Amsterdam.”

Pieter Wellens, CTO en co-founder: “Vandaag zijn we productleider in onze niche, die positie willen we bestendigen door te blijven innoveren. Nu al kan Apicbase heel precies de aankopen en productieplannen van meerdere vestigingen voorspellen. Maar we blijven de software slimmer en gebruiksvriendelijker te maken. Zo rollen we stelselmatig bijkomende AI-features uit die meer variabelen in de berekeningen opnemen voor nog krachtigere prognoses.”

Koen De Waele, Venture Partner Volta Ventures: “Als Volta Ventures kijken we heel hard uit om Apicbase te ondersteunen in hun internationale expansie. De groei van de laatste jaren alsook de uitrol van verschillende enterprise klanten in de diverse segmenten van de hospitality sector toont aan dat Apicbase daadwerkelijk het kloppend hart is in hospitality, zowel in de keuken als in de boardroom.”