SEGA Europe kiest voor DataBricks

21-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SEGA Europe kiest voor DataBricks

SEGA Europe, actief in interactief entertainment, zet het Lakehouse-platform van Databricks in voor het personaliseren van de spelerservaring. Ook zet het bedrijf het platform in voor het bouwen van zijn eigen machine learning-algoritme waarmee het bedrijf videogames beter kan toesnijden op zijn ruim 30 miljoen klanten.

Tijdens de eerste lockdowns in 2020 werden een aantal SEGA Europe-titels, waaronder Football Manager, ruim twee keer zoveel verkocht als het voorgaande jaar. Bovendien steeg in de loop van de coronapandemie het spelersaantal van verscheidene SEGA-titels met meer dan 50%. Dit leidde ertoe dat er veel meer geanonimiseerde data werd verzameld, waardoor het data science team speciale resources nodig had om dit enorme datavolume te verwerken, er zinvolle inzichten uit te halen en werkprocessen te optimaliseren.

Monitoring

Het Lakehouse-platform van Databricks geeft SEGA Europe de mogelijkheid tot het monitoren van belangrijke statistieken, waardoor SEGA Europe gebruikers kan segmenteren op verschillende speelstijlen, wat leidt tot meer gepersonaliseerde communicatie en interacties met spelers. Ook kan het bedrijf real-time data inzetten voor community-activiteiten die de spelerservaring verbeteren en meer gepersonaliseerde interacties bieden.
Het data team beschikt nu tools voor het bouwen van hun eigen machine learning-algoritme om games beter toe te snijden op specifieke groepen spelers.

“Het verbeteren van de spelerservaring staat centraal bij alles wat we doen. We zien Databricks als een belangrijke partner die ons helpt de volgende generatie van community gaming te ontwikkelen”, zegt Felix Baker, Data Services Manager, SEGA Europe.

Datasets in gecentraliseerde omgeving

Databricks is nu onderdeel van de kern van SEGA Europe's data-omgeving. Het Lakehouse-platform ondersteunt de data science- als de studioteams eenvoudiger door datasets beschikbaar te maken in één gecentraliseerde omgeving. Dankzij Delta Lake, een opslaglaag in een open format die de basis vormt van een schaalbaar lakehouse, kunnen de teams van SEGA Europe automatisch datataken inplannen en ervoor zorgen dat workflows efficiënt en gestroomlijnd verlopen.

Stanley Wang, Data Scientist bij SEGA Europe: “Dankzij Databricks zijn we in staat om data science volledig te transformeren tot een belangrijke pijler van de besluitvorming binnen de organisatie. De notebook-omgeving stimuleert samenwerking in sterke mate, niet alleen binnen ons eigen datateam, maar ook met de datateams van de studio's. Hierdoor kunnen we gemakkelijk ideeën en oplossingen bundelen. De krachtige machine learning-gerichte clusters zijn handig om snel omgevingen voor specifieke projecten op te zetten en te beheren.”

Het Lakehouse-platform van Databricks helpt organisaties innovatie te versnellen, door datateams bij elkaar te brengen binnen een open, schaalbaar platform dat al hun datagedreven use cases ondersteunt, van streaming analytics en AI tot business intelligence. Databricks biedt een moderne lakehouse-architectuur die data engineering, data science, machine learning en analytics verenigt binnen één enkel platform.

Terug naar nieuws overzicht