Redactie - 19 mei 2021

Rubrik biedt updates met verbeteringen voor impact van ransomware

Rubrik biedt updates met verbeteringen voor impact van ransomware image

Met de nieuwe updates rondom de gegevensbeveiliging van Rubrik schatten organisaties voortaan eenvoudiger en nauwkeuriger de impact van ransomware-aanvallen in en kunnen zij hersteloperaties automatiseren, waardoor bedrijfscontinuïteit behouden blijft. Het afgelopen jaar namen dreigingen rondom ransomware exponentieel toe omdat aanvallers meer digitale oppervlakten binnen organisaties ontdekten om te infiltreren. Volgens het Bitdefender 2020 Mid-Year Threat Landscape Report is het totale aantal wereldwijde meldingen van ransomware (van midden 2019 tot midden 2020) zelfs met meer dan 715 procent gestegen.

De gegevensbeveiliging van Rubrik vormt een belangrijke verdedigingslinie tegen deze veelvoorkomende bedreigingen. Daarnaast worden IT-teams ondersteund bij het beantwoorden van de meest prangende vragen over hun bedrijfsgegevens: wat is de inhoud van de data, wat gebeurt er met de data en wie heeft toegang tot belangrijke bedrijfsinformatie? 

Nieuwe functionaliteiten omvatten onder meer intuïtieve workflows om snel getroffen bedrijfsdata te identificeren en binnen enkele minuten massaherstel te starten. Ook is de integratie met bekende tools voor beveiligingsactiviteiten mogelijk en kunnen IT-teams gebruikersgebaseerde activiteitsmonitoring benutten om te zien wie toegang heeft tot gevoelige data. Alle waarschuwingen voor afwijkende gegevensgebeurtenissen worden getoond via een nieuw beveiligingsdashboard.

"Er is nog nooit zoveel behoefte geweest om zowel te beschermen als snel te herstellen van toenemende cyberdreigingen die organisaties dagelijks verwoesten, zoals ransomware", vertelt Dan Rogers, President van Rubrik. "We zetten wederom de standaard voor de Cloud Data Management-industrie en innoveren om nieuwe en veranderende gegevensrisico's aan te pakken. Hierdoor is snel herstel na aanvallen en bescherming van kostbare IP-adressen mogelijk, ongeacht waar de data zijn opgeslagen."

Rubrik Data Security
Door modern datamanagement te combineren met geavanceerde databeveiliging en threat protection, levert Rubrik data met ingebouwde cyber resilience om organisaties te helpen. Nieuwe mogelijkheden zijn onder andere:

  • Automatisch massaherstel van applicaties om zo snel mogelijk de normale IT- en bedrijfsactiviteiten te herstellen na cyberaanvallen, waaronder ransomware;
  • Integratie met onder meer Palo Alto Networks® Cortex XSOAR en ServiceNow® Incident Response, waardoor nauwere samenwerking tussen ITOps- en SecOps-teams mogelijk wordt voor sneller herstel;
  • Tweefactorauthenticatie om ongeautoriseerde toegang te helpen voorkomen;
  • Data risicomanagement met de nieuwe Sonar-analyse van gebruikersgedrag om te bepalen wie er bestanden opent, wijzigt of toevoegt;

Disaster recovery als een SaaS-dienst
Rubrik kondigt ook AppFlows aan, de nieuwe disaster recovery (DR)-tool van het bedrijf die IT-teams in staat stelt om gebruik te maken van hun bestaande investeringen in back-up systemen, waardoor het niet meer nodig is om extra infrastructuur in te zetten en te beheren om bedrijfscontinuïteit te leveren. Applicaties in een VMware-omgeving kunnen omschakelen naar een secundaire site, of naar VMware Cloud op AWS voor maximale flexibiliteit. AppFlows maakt het kosteneffectief om disaster recovery naar het volledige portfolio van bedrijfsapplicaties te brengen. 

Bescherming van moderne workloads & binnen cloudservices 
Rubrik innoveert ook om moderne workloads te beschermen binnen populaire cloudservices om zo te voldoen aan opkomende gegevensvereisten. Nieuwe updates zijn onder andere: