Techleap.nl selecteert tien bedrijven die deelnemen aan Rise-programma

19-05-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Techleap.nl selecteert tien bedrijven die deelnemen aan Rise-programma

Techleap.nl maakt de tien nieuwe bedrijven bekend die zijn geselecteerd om deel te nemen aan het Rise-programma, het exclusieve programma voor serieuze techspelers in Nederland. Deze vierde cyclus van het programma bevat een verzameling high-impact tech scale-ups in verschillende industrieën, waaronder koeriersdienst Brenger, soft skill scale-up Lepaya, outdooractiviteiten tracking app Relive en online marktplaats voor tweedehands designerkleding The Next Closet. Na 3 succesvolle eerdere batches met alumni zoals Lightyear, Felyx & Crisp, toont het Nederlandse startup ecosystem zich innovatief en crisis-overschrijdend.

Startups zorgen voor drie keer zoveel banengroei ten opzichte van andere sectoren. Helaas groeien echter te weinig startups door tot succesvolle scale-ups, slechts 16% tegenover 51% in de Verenigde Staten, en zijn Nederlandse investeerders gedurende de belangrijke vroege fase van startups terughoudender dan buitenlandse durfkapitalisten. Het Rise programma van Techleap brengt techbedrijven de mogelijkheid om samen, zonder kosten of een aandeel in het bedrijf, uitdagingingen met elkaar en ervaren ondernemers te delen om zo inzichten te verkrijgen om verder te groeien. En dat loont! De groei gedurende de drie batches gebeurt ondanks Covid-19. Een groot aantal bedrijven heeft hun omzet verhoogd en krijgt nog steeds nieuwe financiering, een positief teken voor het bredere ecosysteem. Het aantal investeringen in de aangesloten bedrijven in het laatste half jaar verviervoudigd. Ook verdubbelen de bedrijven gemiddeld het aantal FTE’s door middel van hun deelname aan het Rise programma.

De tien bedrijven die dit jaar geselecteerd - Brenger, CodeSandbox, Fixico, Kaizo, Lepaya, Orderchamp, Relive, Studyportals, The Next Closet en Wundermart - behoren tot de meest potentiële techbedrijven van Nederland op dit moment. Elke deelnemer voegt zich bij een exclusieve alumni met de meest succesvolle jonge bedrijven van Nederland. Alle tien bedrijven krijgen toegang tot toonaangevende experts, netwerken en bronnen.

“We zien een enorme behoefte aan peer-verbinding,” zegt Tjarda Voorneman, Lead Techleap.nl Rise Programma. ‘Met de introductie van tien nieuwe scale-up-oprichters met deze batch, wordt de Rise-community belangrijk. We kijken ernaar uit om ze te zien delen, elkaar en het ecosysteem te helpen.”

CodeSandbox

De missie van CodeSandbox, opgericht in 2017, is om webcodering voor iedereen toegankelijker te maken, waardoor elke videomaker de mogelijkheid krijgt om zonder enige beperking zijn of haar ideeën te bouwen, te delen en erover te praten. Via een eenvoudig samenwerkingsplatform opent CodeSandbox de vaak intimiderende wereld van webontwikkeling op een manier die individuen van alle niveaus in staat stelt te beginnen met bouwen met code.

Brenger

Brenger is een platform dat consumenten en bedrijven in staat stelt om omvangrijke en moeilijk te verplaatsen goederen te vervoeren door ze aan te sluiten op de bestaande routes van professionele koeriers. Gebruikers voeren eenvoudig hun ophaal- en bestemmingsadres in voordat ze hun contactgegevens en een geschatte ophaaltijd van een koerier in de buurt ontvangen. De service stelt chauffeurs in staat hun laadruimte te optimaliseren en tegelijkertijd prat te gaan op het milieuvoordeel dat tweedehands shoppen en recycling wordt aangemoedigd.

Wundermart

Sinds het begin van hun reis in 2017, gebruikt Wundermart autonome retailtechnologie om de perceptie van de traditionele supermarkt radicaal te veranderen. Door middel van onbemande, flexibele hybride winkels die woon-, werk- en reisomgevingen omvatten, combineert Wundermart vooruitstrevende slimme technologie met onschatbaar menselijk inzicht om een veel meer naadloze winkelervaring voor de consument te creëren.

The Next Closet

The Next Closet, opgericht in 2013, verstoort de mode-industrie door gebruikers de kans te geven om zonder gedoe tweedehands designerkleding te kopen en verkopen. Met een collectie van meer dan 1.000 verkopers binnen het platform, zorgt The Next Closet voor een langere levensduur van luxe kledingstukken, perfect voor iedereen die geld wil besparen en tegelijkertijd zijn steentje wil bijdragen om het milieu te beschermen.

Kaizo

Kaizo's bottom-up platform voor prestatiebeheer voorziet medewerkers van de tools die ze nodig hebben om efficiënter, betrokkener en productiever te zijn. Door een innovatieve combinatie van realtime data, AI en gamification zorgt Kaizo ervoor dat bedrijven proactief kunnen zijn in hun prestatieverbetering, een aanzienlijke datagestuurde impact kunnen genereren en een meer boeiende werkomgeving voor hun teams kunnen creëren.

Orderchamp

Via zijn constant groeiende digitale markt heroverweegt Orderchamp het traditionele groothandelsmodel en legt het de nadruk op het versterken van lokale retailers over de hele wereld. Door onafhankelijke verkopers in contact te brengen met potentiële nieuwe merken door middel van machine learning, stroomlijnt Orderchamp zowel het ontdekken als kopen van onderscheidende producten en verwijdert het de beperkingen die gepaard gaan met het bestellen van onnodig grote hoeveelheden.

Fixico

In 2014 begon Fixico aan een reis om de voertuigreparatie-industrie volledig opnieuw vorm te geven en de tools te bieden die nodig waren om te floreren in het digitale tijdperk. Fast-forward naar vandaag en Fixico's zorgvuldig geselecteerde netwerk van carrosseriewerkplaatsen telt meer dan 2.500. Het platform zorgt ervoor dat chauffeurs een moeiteloze reparatietraject kunnen ervaren, terwijl monteurs hun werkplaatsruimte volledig kunnen optimaliseren met één druk op de knop.

Studyportals

Studyportals helpt studenten bij het navigeren door de ongelooflijk ontmoedigende taak om te beslissen wat en waar ze willen studeren op basis van hun individuele behoeften, doelen en voorkeuren. Door dit brede scala aan opties samen te brengen in één, gemakkelijk te navigeren platform, kunnen studenten het perfecte programma voor hen ontdekken en kunnen onderwijsinstellingen naadloos gebruikmaken van een divers netwerk van 45 miljoen potentiële kandidaten.

Lepaya

De afgelopen twee jaar heeft Lepaya individuen op zowel professioneel als persoonlijk niveau in staat gesteld door het geven van indrukwekkende, meeslepende bedrijfstrainingen. Door middel van op maat gemaakte programma's die een verscheidenheid aan harde en zachte vaardigheden omvatten, biedt Lepaya een unieke ervaring gewijd aan allround ontwikkeling.

Relive

Relive is ontstaan uit een passie voor avontuur in 2017 en streeft er nu naar om de toonaangevende community van outdoorliefhebbers van over de hele wereld te worden. Of het nu gaat om het verkennen met vrienden of het trainen voor die volgende grote uitdaging, Relive stelt zijn negen miljoen gebruikers in staat om te delen, te vergelijken en te concurreren, terwijl ze tegelijkertijd onvergetelijke momenten vastleggen en creëren.

Terug naar nieuws overzicht