Thinkwise Low-code geeft nieuw leven aan legacy-softwarepakketten

07-06-2021
Deel dit artikel:

Thinkwise Low-code geeft nieuw leven aan legacy-softwarepakketten

Technologieën komen en gaan en dit heeft als gevolg dat de keuzes die je vandaag maakt na verloop van tijd achterhaald kunnen zijn. Dat merken ook softwarepakketleveranciers en ISV’s (Independent Software Vendors). Veel ISV’s zijn opzoek naar nieuwe ontwikkeltools om hun software mee te moderniseren. Het pakket is functioneel vaak heel compleet maar de onderliggende technologie is inmiddels verouderd. Klanten en gebruikers kijken reikhalzend uit naar een versie met een moderne GUI, cloud deployment en ondersteuning van Windows, web en mobile.

Alternatieve routes
Om snel aan deze wensen van gebruikers en klanten te voldoen worden nieuwe apps gebouwd, die vervolgens aan het bestaande legacy systeem gekoppeld worden. Deze apps moeten dan als pleisters op de wond de beperkingen van het verouderde core system oplossen. Het voordeel van het toevoegen van deze randapplicaties of schil om je software heen is dat je weer even vooruit kan, maar de complexiteit neemt juist toe. Daarnaast zullen deze randapplicaties op de lange termijn ook weer veranderen in legacy software.

Helemaal opnieuw beginnen in een klassieke programmeertaal lost het probleem ook niet op. Een alternatief kan zijn om je applicatie met low-code software te vervangen. Low-code softwareontwikkeling is de laatste jaren sterk in populariteit gegroeid. Maar is low-code ook geschikt voor ISV’s om hun vaak heel omvangrijke softwarepakketten mee te moderniseren? Het antwoord is ‘ja’, maar de maker van de software bij een ISV moet goed onderzoeken welk low-code platform geschikt is voor zijn applicatie.

Thinkwise Low-Code voor core-systemen

Tussen alle no-code en front-end gerichte low-code platformen, is ‘low-code voor core-systemen’ de meest robuuste. Als ISV heb je te maken met een complexe en omvangrijke applicatie. Zo is het Thinkwise Platform uitermate geschikt om dit soort grote applicaties te realiseren met meer dan 10.000 functiepunten, duizenden tabellen en duizenden gebruikers. Dat is een low-code oplossing waar je als ISV op kunt bouwen en software mee kunt realiseren die altijd modern blijft. Let wel: er zijn nog een aantal andere eisen die hierbij van belang zijn.

Vendor lock-in
Welk low-code ontwikkelplatform je ook kiest voor jouw applicatie, vendor lock-in ligt altijd op de loer. Van cruciaal belang is dat het platform zoveel mogelijk ondersteuning biedt voor open programmeertalen. Met Thinkwise kan je cruciale business-regels en specifieke functionaliteit in één of meerdere talen vastleggen. Dit verlaagt de risico’s van vendor lock-in aanzienlijk.

Open API
Een ander belangrijk element is dat het platform eenvoudig te koppelen is met externe systemen door middel van open API’s. Op die manier kunnen applicaties probleemloos gebruikt worden in combinatie met andere oplossingen en zelfs als een spin in het web fungeren tussen deze tools.

Grafische upgrades
Een laatste element van een geschikt low-code platform is de uitwisselbaarheid van de grafische user-interface technologie. Bij veel low-code platformen is deze grafische component een vast gegeven en upgraden naar een modernere optie is niet eenvoudig. Thinkwise biedt ISV’s een low-code platform waar het procesmodel is losgekoppeld van de onderliggende technologie. Thinkwise kan alle elementen van het platform, inclusief de grafische user-interface, periodiek vernieuwen. Zo wordt jouw applicatie probleemloos van een nieuwe user interface voorzien zonder grote aanpassingen aan het low-code model.

Thinkwise Low-Code Platform voor softwarepakketleveranciers
Thinkwise maakt het mogelijk dat jouw softwareapplicatie flexibel meebeweegt met nieuwe technologische ontwikkelingen en het altijd geschikt is voor alle apparaten en beeldschermformaten die op dat moment gangbaar zijn. Bovendien zal nieuwe functionaliteit snel gerealiseerd kunnen worden doordat het ontwikkelproces met minimaal een factor 10 sneller gaat. Dit zijn duurzame voordelen voor een ISV maar het is bovendien een grote bonus voor de gebruikers van het product.

Heeft deze blog je geïnspireerd om je verder te verdiepen in low-code voor ISV’s? Meld je dan kosteloos aan voor het Thinkwise webinar
‘Low-code ontwikkelplatform
voor Independent Software Vendors’.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

legacy