Celonis benoemt Vanessa Candela tot Chief Legal Officer

Vanessa Candela, Celonis

17-05-2021 | door: Witold Kepinski

Celonis benoemt Vanessa Candela tot Chief Legal Officer

Vanessa Candela is de nieuwe Chief Legal Officer (CLO) bij Celonis, een speler in Execution Management. Als CLO geeft Candela leiding en richting aan de wereldwijde juridische strategie van de organisatie en het fungeren ervan.

Candela werkte eerder bij Netcracker Technology, een dochteronderneming van NEC Corporation. Daar was zij Chief Legal Officer en Chief Compliance Officer. Daarvoor was ze vice president en raadsgever bij Virtustream. Ze werkte meer dan negen jaar lang als assistent general counsel bij EMC, voordat bedrijf fuseerde met Dell. In totaal neemt ze meer dan twintig jaar ervaring in leidinggevende functies met zich mee.

Bastian Nominacher, co-CEO en medeoprichter van Celonis: “Vanessa is méér dan één van de beste bedrijfsadvocaten die we ons konden wensen. Ze is een gerespecteerd leider die de directe impact van legal strategieën in initiatieven begrijpt op onze bedrijfsvoering. Ze neemt enorme ervaring en inzichten mee die ons zullen helpen om de kansen te grijpen die voor ons liggen, om zo een volgende groeifase voor ons bedrijf in te gaan.”

Candela: “Celonis biedt me de zeldzame kans mee te werken aan een nieuw soort software die de manier waarop organisaties zakendoen verandert. Celonis bevindt zich in een belangrijke fase van groei, die de toekomst van de organisatie vormgeeft. Celonis is op weg één van de toonaangevende bedrijven van deze tijd te worden. Om daar nu deel uit van te maken is een spannende uitdaging die ik met veel vertrouwen aanga.”

Terug naar nieuws overzicht