Cisco neemt Kenna Security over

14-05-2021 | door: Witold Kepinski

Cisco neemt Kenna Security over

Cisco heeft aangekondigd dat het voornemens is Kenna Security over te nemen, een cyberbeveiligingsbedrijf met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië. Kenna's op risico's gebaseerde kwetsbaarheidsbeheertechnologie stelt organisaties in staat om multifunctioneel te werken om cyberrisico's snel te identificeren, te prioriteren en te verhelpen. Met deze overname verandert Cisco de manier waarop beveiligings- en IT-teams samenwerken om het aanvalsoppervlak en de tijd die nodig is om te detecteren en te reageren, te verkleinen.

De mogelijkheid om kwetsbaarheden te prioriteren op basis van dreigingsinformatie en zakelijke impact is nog nooit zo belangrijk geweest. De wereld en de manier waarop we werken is dynamisch en organisaties worstelen om veilig te blijven. Terwijl we overschakelen naar een werk-van-waar-dan-model, maken werknemers verbinding met het netwerk met eigen en persoonlijke apparaten van het bedrijf en zijn ze steeds meer afhankelijk van cloudtechnologieën om productief te blijven. Deze trends hebben het aanvalsoppervlak aanzienlijk vergroot en de complexiteit van de beveiliging vergroot. Er zijn te veel producten die te veel waarschuwingen produceren, en het gebrek aan middelen en prioriteiten maken het onbeheersbaar voor beveiligings- en IT-teams.

Met Kenna's technologie combineert Cisco Security dreigings- en risicogebaseerd beheer van kwetsbaarheden als onderdeel van het SecureX- platform, waardoor de platformervaring wordt uitgebreid en uitgebreide scorecards mogelijk worden gemaakt voor beveiligingscontroles en respons op dreigingen. Deze integratie helpt klanten bij het prioriteren van kwetsbaarheden; de besluitvorming versnellen en automatiseren met informatie op maat; en snellere responstijd voor cyberbereidheid.

“Hybride werk is blijvend, en de toenemende complexiteit van cybersecurity is de grootste uitdaging van onze klanten. We moeten de beveiliging radicaal vereenvoudigen om het veranderende dreigingslandschap voor te blijven ”, aldus Jeetu Patel, senior vice president en general manager Cisco Security and Collaboration. “Ons doel is om alle kritische controlepunten samen te brengen in één platform. Met de toevoeging van Kenna Security zullen we onze platformervaring fundamenteel versterken door klanten de mogelijkheid te geven om prioriteit te geven aan kwetsbaarheden op basis van een robuuste risicomethodologie die is afgestemd op hun unieke behoeften. "

De overname van Kenna Security met Cisco's SecureX-platform zal klanten helpen:

Ontdek en prioriteer de activa van hun organisatie met een gecentraliseerde, contextuele weergave

Snellere besluitvorming met prioritering van kwetsbaarheidsgegevens op basis van informatie over bedreigingen en bedrijfswaarde van activa

Versnel en vereenvoudig respons met orkestratie om proactief patchbeheer uit te voeren of virtuele patching te implementeren

Verminder de wrijving die gepaard gaat met nalevingsinspanningen met een eenvoudige en gemakkelijke manier om nalevingsrapporten te genereren

Verbeter de samenwerking tussen beveiligings- en IT-teams om effectief met kwetsbaarheden om te gaan en zo de risico's voor bedrijven te verkleinen

"Cisco is op een missie om de manier waarop we over beveiliging denken te hervormen, en samen hebben we een unieke kans om fundamenteel te transformeren hoe organisaties effectief risico's op grote schaal beheren", aldus Karim Toubba, CEO van Kenna Security. “Aangezien kwaadwillende actoren hun methoden blijven ontwikkelen, moeten we het voor klanten gemakkelijker dan ooit maken om de beveiligingsbedreigingen die er toe doen, te voorspellen, detecteren, prioriteren en erop te reageren. De breedte en schaal van Cisco in combinatie met Kenna Security's beheersing van machine learning en datawetenschap zullen de manier waarop de hele branche cyberrisico's aanpakt, hervormen. "

Kenna's technologie kan worden geïntegreerd met alle belangrijke beoordelingsplatforms voor kwetsbaarheden in de industrie.

De overname zal naar verwachting in Cisco's vierde kwartaal van fiscaal 2021 worden afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Security