ABBYY komt investering overeen met Marlin Equity Partners

14-05-2021 | door: Witold Kepinski

ABBYY komt investering overeen met Marlin Equity Partners

ABBYY, een Digital Intelligence-onderneming, is een groei-investering overeengekomen met Marlin Equity Partners, een wereldwijd actief investeringsbedrijf met een focus op technologie. Door de investering wordt Marlin ABBYY’s grootste aandeelhouder en strategisch groeipartner voor de verdere marktuitbreiding van het bedrijf.

Ulf Persson, CEO van ABBYY: “Marlin ziet grote waarde in het succes dat we hebben gehad met onze wereldwijde go-to-market-strategie en in ons vermogen om klanten en partners te voorzien van de beste Digitale Intelligence-oplossingen. Nu is het perfecte moment om een sterke, op groei gerichte partner in de arm te nemen. Marlin heeft een bewezen trackrecord in samenwerken met partnerbedrijven om groei te versnellen. We kijken ernaar uit om in te spelen op de grote kansen die er voor ons liggen op de markt van Intelligent Process Automation.”

IDC schat dat de wereldwijde Intelligent Process Automation-markt (IPA) in 2024 een waarde heeft van 30,5 miljard dollar. Die markt omvat ook het gebruik van tools voor automatiseringsplanning die voorzien in de data en statistische analyse voor een snellere en efficiëntere automatisering. En het gebruik van AI om activiteiten te automatiseren die eerder handmatig geautomatiseerd werden. ABBYY’s Digital Intelligence-platform speelt een belangrijke rol in het leveren van deze mogelijkheden, dankzij zijn toonaangevende oplossingen op het vlak van Intelligent Document Processing (IDP) en Process Intelligence. Hiermee kunnen ABBYY’s klanten intelligente-automatiseringskansen identificeren, inzicht krijgen in de processen, content en handmatige taken die er de basis van vormen, en tegelijkertijd RPA en andere automatiseringsplatformen uitbreiden met op AI gebaseerde geautomatiseerde document processing.

Alex Beregovsky, Managing Director van Marlin Equity Partners: “Het besluit om met ABBYY samen te werken, was gebaseerd op ons uitgebreide marktonderzoek dat de kracht van ABBYY’s oplossing liet zien. Die kracht is weerspiegeld in de technologie, schaal en klanttevredenheid. We zagen een belangrijk potentieel voor aanhoudende groeiversnelling binnen ABBYY’s oplossingen die bedrijven wereldwijd voorzien van procesautomatisering. We kijken er ontzettend naar uit om samen te werken met ABBYY en om innovatie en waarde te blijven stimuleren voor ABBYY’s klanten.”

Nadat de nodige goedkeuringen zijn afgerond, voegt Alex Beregovsky zich bij ABBYY’s raad van bestuur. Beregovsky is managing director en lid van het Investment Committee bij Marlin. Eerder was hij werkzaam als managing director bij Vector Capital en had hij verschillende rollen bij Goldman Sachs en Bank of America. Daarnaast is hij momenteel bestuurslid bij Clarus Commerce, TaxSlayer en AVI-SPL.

Terug naar nieuws overzicht