Snyk neemt FossID over

14-05-2021 | door: Redactie

Snyk neemt FossID over

Snyk, bedrijf in cloud native-applicatiesecurity, kondigt de acquisitie van FossID aan: een softwareanalysetool die codes scant op open source-licenties en kwetsbaarheden. Het Zweedse FossID is opgericht met de missie om ontwikkelaars een oplossing te bieden die alle voetafdrukken van free and open source software (FOSS) binnen codes ontdekt, van volledige componenten tot codefragmenten en van licentieverplichtingen tot compliance-issues.

FossID is opgericht in 2016 en ontstaan op basis van de FOSS-ervaring van het team sinds 2001, met name op het gebied van de complexiteit van open source-software die wordt gebruikt in zowel legacy- als moderne embedded applicaties. Met een sterke klantenkring binnen Fortune 500-organisaties in industrieën als de automotive, de financiële dienstverlening, de industrie en telecom, heeft FossID een sterke reputatie opgebouwd bij ontwikkelaars die C/C++ gebruiken.

Door krachten te bundelen met Snyk, worden de mogelijkheden van FossID geïntegreerd in Snyk Open Source: het Software Composition Analysis (SCA)-product van Snyk. Hiermee wordt de developer-first security-mindset en -ervaring van teams wereldwijd uitgebreid naar ontwikkelaars die C/C++ gebruiken. Meer dan zes miljoen ontwikkelaars gebruiken C/C++ om hun applicaties te ontwikkelen, waaronder teams die legacy-apps moderniseren en nieuwe embedded Internet of Things (IOT)-apps ontwikkelen. Met de technologie van FossID bereikt Snyk in 2021 en daarna een significant groter percentage van de huidige 27 miljoen ontwikkelaars wereldwijd.

Terug naar nieuws overzicht
Security