Bechtle continueert groei

Thomas Olemotz, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bechtle AG

13-05-2021 | door: Redactie

Bechtle continueert groei

In de eerste maanden van 2021 zet Bechtle AG zijn opwaartse groei succesvol voort. Het IT-bedrijf verhoogt de omzet in Q1 met 11,4 procent naar 1,51 miljard euro, ondanks de aanhoudende moeilijke omstandigheden. De winst voor belastingen (EBT) laat ook een ongekend hoge groei zien van 19,5 procent naar 61 miljoen euro. De EBT-marge stijgt daarmee 4 procent. Op 31 maart 2021 telde Bechtle 12.306 medewerkers, dat zijn er 538 meer dan een jaar geleden.

De omzetgroei bedroeg het eerste kwartaal van dit jaar 12,4 procent in Duitsland en 9,8 procent in het buitenland. De organische omzetgroei bedroeg 10,4 procent.

“We zijn het jaar erg sterk begonnen en we zijn verheugd om te zien dat de groei weer breed voortzet door de verschillende regio's, segmenten en klantgroepen”, zegt Thomas Olemotz (foto), voorzitter van de Raad van Bestuur van Bechtle AG.

Prognose 2021

Bechtle is optimistisch over de rest van het jaar en bevestigt met deze cijfers de prognose van een aanzienlijke omzet- en winststijging in 2021.

“Ons bedrijfsmodel blijkt succesvol, ondanks de onzekerheden waarmee we momenteel worden geconfronteerd. De prestaties in het resterende deel van het jaar zullen sterk worden beïnvloed door het aanhoudende aanbodtekort op de IT-markt en de ontwikkeling van de pandemie, maar we houden vast aan onze positieve blik op de toekomst”, zegt Thomas Olemotz.

Terug naar nieuws overzicht