IT-organisaties verruilen hun VPN voor Zero Trust

12-05-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IT-organisaties verruilen hun VPN voor Zero Trust

IT-beveiliging was vroeger eenvoudig: bepaal de grenzen rond je organisatie en bescherm alles daarbinnen. Maar nu applicaties steeds meer naar de cloud verhuizen en personeel op iedere gewenste locatie hun werk kan doen, is beveiliging ingewikkelder geworden. De traditionele beveiligingsarchitectuur werkt niet meer. IT-organisaties wereldwijd realiseren zich dit, zo blijkt uit onderzoek van Pulse en Citrix Systems. Om data en apparaten te beveiligen, nemen ze afscheid van traditionele beveiligingsmaatregelen en richten ze zich op moderne maatregelen die beter werken in de meer decentrale toekomst van werk.

"Wanneer bedrijfsmiddelen altijd en vanaf ieder apparaat toegankelijk zijn, zijn traditionele beveiligingsmodellen die gericht zijn op het vergrendelen van systemen niet toereikend meer", zegt Fermin Serna, Chief Information Security Officer bij Citrix. "Een intelligente, mensgerichte aanpak is nodig waarmee organisaties alle tools, apps, content en apparaten kunnen beveiligen die medewerkers nodig hebben en het liefst gebruiken. Dit moet gebeuren in een eenvoudige ervaring die kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren en evoluerende werkwijzen."

Een moderne aanpak...

Het onderzoek van Citrix en Pulse ondersteunt deze opvatting. Van de ondervraagde IT-managers en leidinggevenden in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en de Azië-Pacific-regio:

  • Geeft 64% aan dat ze hun huidige VPN-strategie achter zich willen laten
  • Zegt 71% dat ze deze het liefst willen vervangen door een Zero Trust, cloud-based model

…gebaseerd op ervaring

Ook staat de werknemerservaring centraal in hun plannen.

  • 97% van de respondenten noemt de werknemerservaring een bepalende factor in hun strategievorming
  • 75% geeft aan dat ze de gebruikerservaring willen verbeteren door middel van het ontwerp en de uitvoering van hun strategie

"De werknemerservaring is cruciaal voor innovatie en de groei van organisaties, en beveiliging moet dit ondersteunen", zegt Serna. "Uit het onderzoek van Citrix en Pulse blijkt dat slimme organisaties dit inzien en hun beveiligingsbeleid aanpassen om applicaties en informatie toegankelijk te maken, en wel op een contextafhankelijke en transparante manier die werknemers niet frustreert, maar hen optimaal laat werken.”

Een van deze slimme organisaties is Synopsys, waar Citrix-oplossingen voor beveiligde toegang worden ingezet om de beveiliging én de gebruikerservaring te verbeteren . “We gaan verder dan traditionele VPN-oplossingen en bieden onze medewerkers en partners nu veilige toegang tot hun infrastructuur op basis van Zero Trust via door bedrijf beheerde of BYO-apparaten”, zegt Sriram Sitaraman, Chief Information Officer bij Synopsys.

Klik hier voor meer informatie over het recente onderzoek van Citrix en Pulse. Klik hier voor meer informatie over de beveiligingsoplossingen van Citrix.

Terug naar nieuws overzicht
Security