Ruben van der Zwan benoemd tot nieuwe CTO Sentia Group

Ruben van der Zwan

12-05-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ruben van der Zwan benoemd tot nieuwe CTO Sentia Group

Sentia, full-stack dienstverlener op het gebied van (hybride) cloud services, digital experience management en applicatiebeheer, stelt Ruben van der Zwan aan als Chief Technology Officer van Sentia Group. Van der Zwan wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de technologie roadmap en het portfolio- en productmanagement van Sentia in Nederland, België en Denemarken.

Van der Zwan was de afgelopen twee jaar al actief bij Sentia als Global Director of Infrastructure. In deze rol heeft hij zich beziggehouden met het moderniseren van de backbone, dataconsolidatie, en het uitbouwen van de Sentia Cloud. Tot 2017 werkte Van der Zwan als CTO bij Amsio, dat in 2017 werd overgenomen door Sentia.

Cloudmarkt verandert snel

De cloudmarkt verandert in een zeer hoog tempo, en de gang naar de cloud voltrekt zich sneller dan de meeste mensen denken. Van der Zwan is ervan overtuigd dat de ‘verSaaSing’ van het IT-landschap een gegeven is. De vraag is dan ook niet meer óf een organisatie naar de cloud moet gaan, maar wanneer. Het thuiswerken als het ‘nieuwe normaal’ maakt dat de IT-keten steeds complexer wordt om te borgen.

“Ik vind het fantastisch dat we met het Sentia-portfolio in staat zijn om niet alleen verantwoordelijkheid te nemen voor de bedrijfskritische IT-oplossing, maar ook transparante inzage kunnen geven in het functioneren ervan en de digitale ervaring die daaruit voortvloeit,” aldus Van der Zwan.

“In mijn rol van CTO is het belangrijk om technologische kansen te signaleren waarmee we samen met klanten het verschil kunnen maken. Maar met alleen de techniek zijn we er nog niet,” gaat Van der Zwan verder. “Ons onderscheidend vermogen zit in de combinatie van het benutten van deze technologische kansen en het commitment en de vastberadenheid van onze mensen. Ik kijk ernaar uit om met het team deze nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Terug naar nieuws overzicht