Redactie - 10 mei 2021

Brunel kiest Cisco Meraki SD-WAN van Orange Business Services

Brunel kiest Cisco Meraki SD-WAN van Orange Business Services image

Brunel, de Nederlandse multinational specialist in recruitment en detachering, heeft Orange Business Services gekozen om een co-managed SD-WAN uit te rollen, gebouwd op Cisco Meraki. Dit zal het bedrijf voorzien van een veilige, cloud-centrische, altijd en overal eenvoudig te beheren wereldwijde netwerkoplossing om de groei van het bedrijf te ondersteunen.

Brunel, dat een strategische lange termijn partnerschap heeft met Orange, moest zijn WAN-netwerk consolideren en standaardiseren. Dit was in de eerste plaats nodig om de werknemers in staat te stellen gebruik te maken van Microsofts Modern Workplace, die hen de tools biedt om samen te werken en productief te zijn, waar ze zich ook bevinden. Tegelijkertijd wilde het bedrijf het beheer van zijn netwerk vereenvoudigen en de kostenefficiëntie verbeteren, terwijl nieuwe kantoren sneller konden worden opgezet.

Overal en altijd netwerktoegang
Orange Business Services implementeert een wereldwijde Meraki SD-WAN-oplossing voor Brunel, met behulp van beheerde internetverbindingen en geïntegreerd met Microsoft Azure Public Cloud. De dienst zal gezamenlijk worden beheerd door Brunel en Orange. Dagelijkse operationele wijzigingen kunnen door Brunel-medewerkers lokaal worden doorgevoerd via een dashboard, waardoor het beheer en de schaalbaarheid voor het bescheiden IT-team worden vereenvoudigd.

"We hebben een langdurige betrouwbare relatie met Orange. Het heeft ons een oplossing van de 21e eeuw geboden waardoor we de continuïteit, flexibiliteit en schaalbaarheid verkrijgen waar ons bedrijf om vraagt. Tegelijkertijd zijn we erin geslaagd om kostenbesparingen van ongeveer 30% te realiseren door MPLS te vervangen door SD-WAN, terwijl we onze werknemers altijd en overal betrouwbare toegang bieden en ons netwerk toekomstbestendig maken", aldus Stefan de Boer, Chief Information Officer bij Brunel.

"We zijn erg verheugd met de keuze van Brunel om onze samenwerking te verlengen. We bouwen verder op een relatie van bijna tien jaar, iets waar we erg trots op zijn. De SD-WAN-implementatie zal ervoor zorgen dat het netwerk van Brunel voorbereid is op toekomstige groei en dat hun eindgebruikers kunnen profiteren van een moderne digitale werkplek," aldus Frank Baggermans, Managing Director, Benelux bij Orange Business Services.

Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14