Insight Enterprises noteert groeicijfers bij aankomend vertrek CEO Ken Lamneck

Insight Enterprises CEO Ken Lamneck

07-05-2021 | door: Witold Kepinski

Insight Enterprises noteert groeicijfers bij aankomend vertrek CEO Ken Lamneck

Insight Enterprises heeft de financiële resultaten gerapporteerd voor zijn eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart 2021. De netto-omzet steeg jaar op jaar met 2 procent tot 2,2 miljard dollar. De nettowinst steeg naar 43,16 miljoen dollar.

Verder zal ceo Ken Lamneck aftreden als President en Chief Executive Officer met ingang van 31 december 2021. Lamneck (66) is in dienst van het bedrijf sinds 1 januari 2010. Lamneck zal blijven fungeren als President en CEO en lid van de Raad tot er is een opvolger benoemd. Hij zal dan overgaan naar een adviserende rol.

“In het eerste kwartaal, met de lancering van COVID-19-vaccins, begonnen delen van de wereld te ontwaken uit de quarantaine en economische pauze van een jaar. Ik ben blij te kunnen melden dat ons bedrijf in het eerste kwartaal jaar op jaar is teruggekeerd naar organische omzetgroei ”, aldus Ken Lamneck. “Vrijwel consistente brutomarges, jaar op jaar, gecombineerd met operationele leverage, zorgden voor een stijging van de bedrijfswinst met 27 procent en een aangepaste bedrijfswinst van 3 procent. Onze prestaties voor het kwartaal vormen een goede basis voor wat we verwachten dat het een sterk jaar zal worden", aldus Lamneck.

Terug naar nieuws overzicht