Intel investeert flink in productieactiviteiten New Mexico

07-05-2021 | door: Witold Kepinski

Intel investeert flink in productieactiviteiten New Mexico

Intel Corporation zal 3,5 miljard dollar investeren om zijn activiteiten in New Mexico uit te rusten voor de productie van geavanceerde halfgeleiderverpakkingstechnologieën, waaronder Foveros, Intel's baanbrekende 3D-verpakkingstechnologie.

De meerjarige investering zal naar verwachting minstens 700 hightech-banen en 1.000 banen in de bouw creëren en nog eens 3.500 banen in de staat ondersteunen. De planningsactiviteiten beginnen onmiddellijk en de bouw start naar verwachting eind 2021.

De geavanceerde 3D-verpakkingstechnologie van Foveros stelt Intel in staat processors te bouwen met computertegels die verticaal zijn gestapeld in plaats van naast elkaar, waardoor betere prestaties worden geleverd in een kleinere footprint. Het stelt Intel ook in staat om compute-tegels te mixen en matchen om te optimaliseren voor kosten- en energie-efficiëntie. De verschuiving van systeem-op-chip naar "systeem op pakket" zal Intel in staat stellen te voldoen aan de toenemende behoefte aan computerprestaties voor kunstmatige intelligentie, 5G en de edge.

Terug naar nieuws overzicht