Splunk lanceert nieuwe Observability Cloud

07-05-2021 | door: Witold Kepinski

Splunk lanceert nieuwe Observability Cloud

Splunk lanceert de nieuwe Observability Cloud om de complexiteit van de cloud te overzien. De Observability Cloud brengt alle tools die IT- en DevOps-teams nodig hebben samen in één toepassing.

Hiermee brengt Splunk de data van metrics, traces en logs, in real time samen, ongeacht de schaal en zonder sampling. Teams krijgen met deze toepassing volledige zichtbaarheid in hun services. Dit helpt bij onderzoek en geeft de mogelijkheid data te beheren met een op OpenTelemetry-gebaseerde architectuur.

De komst van de Observability Cloud is een belangrijke ontwikkeling aangezien hybride IT-systemen complexer zijn dan ooit. DevOps teams moeten zorgen dat de cloud van hoge kwaliteit blijft, waarmee ze indirect verantwoordelijk zijn voor de bedrijfscontinuïteit- en innovatie. En een belangrijke factor voor kwaliteit is effectiviteit van de observability-toepassingen. Deze toepassingen zijn echter vaak niet geïntegreerd.

Sendur Sellakumar, Chief Product Officer bij Splunk zegt: “Met de verschuiving naar de cloud worstelen IT- en DevOps-teams nu met meer operationele complexiteit. Die wordt verergerd door het gebruik van verschillende monitoringtools met blinde vlekken, gescheiden gegevens en onsamenhangende workflows. Splunk’s Observability Cloud helpt deze teams de complexiteit meester te maken en de cloud transitie te versnellen."

Lenovo Online & Ecommerce Operations Director, Ben Leong deelt hierover: “Onze mean-time-to-resolution (MTTR) is van 30 minuten verlaagd naar minder dan vijf minuten met de hulp van Splunk Observability. Hierdoor hadden we 100% uptime tijdens Black Friday, zelfs met 300% meer traffic dan het jaar daarvoor. Met Splunk Observability hebben we de efficiëntie van onze activiteiten, samenwerking, en troubleshootingtijd flink verbeterd waardoor we onze Lenovo klanten altijd de beste ervaring bieden."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud