Juniper Networks biedt SASE toepassing met Security Director Cloud

06-05-2021 | door: Redactie

Juniper Networks biedt SASE toepassing met Security Director Cloud

Juniper Networks, speler in veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt bekend dat het zijn investeringen in de groeiende Secure Access Service Edge (SASE)-markt verder opvoert. Dat doet het onder meer met de introductie van Security Director Cloud, een cloudportal dat connectiviteitsdiensten en security-services beschikbaar stelt aan bedrijfslocaties, gebruikers en applicaties en organisaties grip biedt op de overstap naar SASE.

Disruptieve technologie zoals 5G en het groeiende aantal thuiswerkers zorgen voor veranderingen in bedrijfsprocessen en de manier waarop organisaties hun netwerkarchitectuur inrichten. Bedrijven, cloud providers en service providers ruilen starre gecentraliseerde datacenter-architecturen in voor SASE. Dit is een gedecentraliseerde architectuur die services dichterbij eindgebruikers in alle delen van de wereld brengt.

Juniper Security Director Cloud slaat een brug tussen de bestaande security-implementaties van organisaties en hun toekomstige uitrol van SASE. Hiertoe biedt de oplossing beveiligingsmechanismen die 24/7 vanaf elke locatie kan worden beheerd, zowel on premise als in de cloud. Voordelen zijn onder meer:

Optimale beheerervaringen ter vereenvoudiging van de transformatie van het netwerk. Security Director Cloud zorgt voor een ingrijpende verbetering van de beheerervaring door het reduceren van de overhead die eigen is aan wijzigingen van de architectuur en de gedistribueerde inzet van beveiligingsmechanismen. De oplossing biedt provisioning zonder menselijke tussenkomst, intuïtieve configuratiewizards voor veilige connectiviteit, contentbeveiliging en geavanceerde bedreigingspreventie op basis van beleidsregels voor omgevingen op locatie en in de cloud. Multidirectionele synchronisatie tussen de beheerfunctionaliteit op locatie en in de cloud en alle individuele firewalls zorgt voor een complete beheerervaring die bijdraagt aan een probleemloze en veilige overstap naar een SASE-architectuur.

Geïntegreerde beveiligingsregels voor fysieke, virtuele en cloudomgevingen. Organisaties kunnen met Security Director Cloud beveiligingsregels aanmaken voor het beheer van de toegang van gebruikers en applicaties, indringerpreventie, internetbeveiliging en de bestrijding van malware. Deze beveiligingsregels volgen automatisch gebruikers, apparaten en applicaties die naar nieuwe locaties worden overgezet. Deze geïntegreerde aanpak van beleidsregels voor traditionele en vanuit de cloud aangeboden cybersecurity minimaliseert de operationele overhead die gepaard gaat met het opnieuw definiëren van beleidsregels voor elk nieuw platform. Deze benadering reduceert daarnaast de kans op het ontstaan van kwetsbaarheden als gevolg van menselijke fouten.

In de praktijk bewezen beveiliging. De bescherming die Juniper tegen cyberaanvallen biedt is volgens objectieve tests door externe partijen meer dan 99% effectief tegen exploits van netwerken en applicaties, bekende en nieuwe malware, IoT-botnets en andere cyberbedreigingen die zich op de netwerkrand en het datacenter richten. Zo behaalde Juniper van alle vooraanstaande leveranciers van zakelijke firewalls de hoogste effectiviteitsscore (99,5%). En uit de Advanced Threat Defense-test die ICSA Labs in het vierde kwartaal van 2020 uitvoerde bleek dat de beveiliging van Juniper 100% effectief was en geen enkele false positive opleverde. Deze in de praktijk bewezen technologie voor bedreigingspreventie zet de beveiligingsregels van Security Director Cloud kracht bij. Organisaties profiteren daarmee van snelle toegang tot applicaties en een consistente toepassing van beveiligingsregels.

Netwerkbreed inzicht in cyberbedreigingen met Security Director Insights. Security Director Cloud biedt netwerkbreed inzicht in cyberaanvallen door het samenvoegen van informatie over gedetecteerde bedreigingen en bedreigingsinformatie van security-oplossingen van andere leveranciers binnen een timeline voor cyberaanvallen. Gebruikers kunnen kwetsbaarheden in de beveiliging vervolgens met een simpele klik op een knop verhelpen.

SASE

“Juniper is koploper in de SASE-markt en onderscheidt zich door een uitmuntende beheerervaring. We stellen onze klanten en hun teams altijd voorop”, zegt Samantha Madrid, vice president Security Business & Strategy bij Juniper Networks. “Met de introductie van Security Director Cloud kunnen we klanten helpen tijdens elk stadium in de overstap naar een SASE-architectuur. Dat doen we door netwerk- en security-services vanuit de cloud naar wereldwijde bedrijfslocaties, gebruikers en applicaties te brengen. Security Director Cloud is als 'iCloud' voor beveiligingsbedrijven, en biedt de verbindende schakel die bedrijven, cloud providers en service providers in staat stelt om hun netwerken op probleemloze en veilige wijze te moderniseren.”

Gartner

Als leverancier van security-oplossingen maakt Juniper steeds verder opmars binnen de markt. Dat blijkt onder meer uit de groei van zijn marktaandeel en de diverse awards waarmee het is bekroond. Zo werd Juniper aangewezen als Customers’ Choice in de Gartner Peer Insights “Voice of the Customer” for Network Firewalls van april 2021 en voor het tweede jaar op een rij door CRN uitgeroepen tot Top-20 Coolest Network Security Vendor. Daarnaast heeft Juniper in het eerste kwartaal van 2021 een dubbelcijferige groei van de inkomsten uit beveiliging gerealiseerd ten opzichte van het voorgaande jaar, inclusief groei in alle verticals. Juniper bevindt zich daarmee in een unieke positie om klanten te ondersteunen bij de transformatie van hun netwerken en de implementatie van een SASE-architectuur. Met de introductie van Security Director Cloud en de recente overname van Session Smart SD-WAN van 128 Technology gaat Juniper Networks aan kop in de markt door netwerk- en security-technologie op succesvolle wijze te integreren op basis van zijn Connected Security-strategie. Klanten kunnen op die manier een optimale gebruikservaring waarborgen voor hun voltallige personeel, van medewerkers op locatie tot mobiele en thuiswerkers.

Terug naar nieuws overzicht
Security