Clubhouse lanceert Android-app

05-05-2021 | door: Redactie

Clubhouse lanceert Android-app

Clubhouse, de sociale app voor audiogesprekken, komt in de toekomst naar Android. De populaire app, die inmiddels door zowat elk ander social network wordt gekopieerd, was tot nu toe alleen op iOS beschikbaar.

Het bedrijf kondigt aan dat de Android-versie van zijn app het vroege beta-testing stadium is ingegaan. Een reeks niet-medewerkers van Clubhouse krijgen nu de kans om de applicatie uit te testen en feedback te geven.

Snel in populariteit gegroeid

Clubhouse vergaarde ondanks enkele privacyproblemen het afgelopen jaar een hoop populariteit omdat het in lockdowntijden als een van de betere de sfeer van conferenties of cafés wist te benaderen. De app bestaat uit virtuele audiokamers waar je met anderen in gesprek kunt gaan. Het idee sloeg zo aan dat onder meer Facebook, Twitter en nog een reeks anderen ondertussen werken hun eigen kloon van de app.

De app wist tot nog toe zo'n tien miljoen actieve gebruikers te verleiden, en dat alleen op iOS, omdat ze tot nog toe dus nog niet op 's werelds grootste mobiele besturingssysteem te vinden was. Met de Android app moet daar nu verandering in komen, hopelijk voordat iedereen naar een van de concurrenten is verhuisd.

In samenwerking met Data News

Terug naar nieuws overzicht