Redactie - 03 mei 2021

Synology presenteert nieuwe RackStation-serie en harde schijven HAT5300

Synology presenteert nieuwe RackStation-serie en harde schijven HAT5300 image

Synology heeft de nieuwste generatie RackStation-apparaten onthuld. Deze NAS-modellen ondersteunen de Synology-oplossingen voor back-up, virtualisatieopslag, bewaking en werk op afstand. Ook kondigt Synology de lancering van de HAT5300-serie aan: harde schijven die topprestaties leveren voor bedrijven en speciaal zijn ontworpen voor Synology-toepassingen.

De 2U-NAS-apparaten RS3621RPxs en RS3621xs+ met 12 sleuven en het 3U-NAS-apparaat RS4021xs+ met 16 sleuven zijn ontworpen voor MKB-ondernemingen die een krachtige opslagoplossing voor algemeen gebruik nodig hebben. Synology’s nieuwste devices bieden een betrouwbaar platform voor gegevensintensieve toepassingen, zoals grootschalige back-up, ISCSi SAN-opslag, lokale samenwerkingsoplossingen en videobewaking.

“Deze apparaten uit de xs- en xs+-serie zijn uitermate veelzijdig en bieden veel capaciteit voor het MKB en enterprises,” vertelt Julien Chen, Product Manager bij Synology. “Met hun ingebouwde redundante voeding en Intel Xeon-processors zijn ze ideaal voor de verwerking van kritieke gegevens in allerlei toepassingen, zoals grootschalige videobewaking, zakelijke bestandsservers, back-uptaken, productiviteitssoftware en kosteneffectieve virtualisatieopslag," aldus Chen.

Prestaties

De apparaten leveren alle drie aanzienlijk betere prestaties dan de vorige generatie. De RS3621RPxs levert 68% meer IOPS voor willekeurig lezen dan zijn voorganger, de RS3621xs+ 50% meer en de RS4021xs+ 21% meer. Bovendien beschikken de RS3621xs+ en de RS4021xs+ elk over twee ingebouwde 10GbE-poorten voor een geïntegreerde hogere verbindingssnelheid.

De nieuwe apparaten hebben twee PCIe Gen 3.0 8x-sleuven voor eventuele upgrades met compatibele 10GbE-netwerkinterfacekaarten3 en/of NVMe SSD-cache. De RS3621RPxs en RS3621xs+ kunnen worden opgeschaald naar 36 schijfposities en de RS4021xs+ naar 40 schijfposities door gebruik van twee RX1217(RP)-uitbreidingseenheden en gevalideerde schijven.

HAT5300-serie HDD’s voor Synology-systemen

De Synology HAT5300 SATA-HDD’s voor bedrijven zijn verkrijgbaar als model van 16 TB, 12 TB en 8 TB en zijn bestemd voor ondernemingen die uitstekende prestaties en maximale betrouwbaarheid van hun Synology-systemen willen.

Er zijn uitgebreide validatietests voor de HAT5300-serie uitgevoerd om een probleemloze interactie met Synology-systemen en DiskStation Manager te garanderen. Deze harde schijven zijn ontworpen om zeer stabiele opslagprestaties en een hoge capaciteit te bieden voor Synology-opslagsystemen. Nog een pluspunt: de automatische firmware-updates die via DSM worden uitgevoerd.

Schijven voor essentiële bedrijfsgegevens

“De harde schijven van de HAT5300-serie zijn ideaal voor bedrijfskritische gegevens die vragen om een hoge capaciteit, betrouwbaarheid en kosteneffectieve prestaties,” aldus Peggy Weng, Product Manager bij Synology. “Tijdens de ontwikkeling van de drie SKU’s hebben we ruim 300.000 uur getest om er zeker van te zijn dat ze volledig betrouwbaar zijn voor onze klanten,” aldus Weng. “We hebben zeer geoptimaliseerde harde schijven ontwikkeld, die perfect samenwerken met onze systemen en naadloos geïntegreerd kunnen worden met DSM.”

Uitmuntende prestaties

HAT5300-schijven bieden een ononderbroken gegevensoverdrachtssnelheid tot 274 MB/s. Met hun DSM-specifieke optimalisatie zijn ze, ten opzichte van vergelijkbare schijven, tot 23% sneller tijdens ononderbroken sequentieel lezen in veeleisende omgevingen met meerdere gebruikers.

Dankzij automatische firmware-updates via DSM profiteren HAT5300-schijven altijd van de meest recente firmwareverbeteringen en hebben systeembeheerders er minder werk aan.

Met een MTTF-score van 2,5 miljoen uur, ondersteuning van een werkbelasting van 550 TB per jaar en persistente schrijfcache-technologie om schade aan gegevens door plotselinge stroomuitval te minimaliseren, blinken HAT5300-schijven uit in 24/7-bedrijfsomgevingen.

Zakelijke oplossingen

De opslagoplossingen van Synology bieden de mogelijkheid om Windows- en Linux-werkstations en -servers, bestandsservers en VMware- en Hyper-V-virtuele machines te beschermen met Active Backup for Business. Daarnaast kan er een back-up worden gemaakt van Microsoft 365 met Active Backup for Microsoft 365 en van Google Workspace-accounts met Active Backup for G Suite.

Gebruik Surveillance Station op de Synology NAS voor beheer, opslag en analyse van videobewakingsmateriaal. Bescherm fysieke eigendommen met ondersteuning voor maximaal 90 camera’s met de RS3621xs+ en RS4021xs+ en voor maximaal 75 camera’s met de RS3621RPxs.9

Synology-systemen bieden krachtige, gecertificeerde iSCSI-opslag voor virtualisatieoplossingen zoals VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, Citrix XenServer en OpenStack Cinder.

Bedrijven over de hele wereld gebruiken Synology NAS-systemen om hun werk op afstand efficiënter te maken, waarbij ze Synology Drive gebruiken om bestanden te delen en synchroniseren tussen verschillende vestigingen, en Synology Office om realtime samenwerking aan documenten, spreadsheets en slides mogelijk te maken. Synology Chat biedt een beveiligd privéplatform voor de onderlinge communicatie van teams.

Beschikbaarheid

RackStation RS3621RPxs, RS3621xs+, RS4021xs+ en de harde schijven van de HAT5300-serie (8/12 TB) zijn per direct verkrijgbaar bij Synology-resellers wereldwijd.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024