KPN wijst overnamevoorstellen van EQT Stonepeak en KKR af

02-05-2021 | door: Witold Kepinski

KPN wijst overnamevoorstellen van EQT Stonepeak en KKR af

KPN bevestigt onlangs een ongevraagde overnamebod door EQT / Stonepeak voor een overname van KPN te hebben afgewezen. Het EQT / Stonepeak-voorstel bevatte geen biedprijs. KPN voegt eraan toe dat het onlangs ook een ongevraagde benadering voor een overname van KPN door KKR heeft afgewezen.

KPN meldt op zijn website: 'In lijn met hun fiduciaire taak hebben de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van KPN, ondersteund door hun financiële en juridische adviseurs, de benaderingen geëvalueerd die EQT / Stonepeak en KKR onlangs en afzonderlijk hebben gevolgd. In het bijzonder hebben de raden van bestuur zorgvuldig overwogen of de twee benaderingen in het beste belang van KPN waren in vergelijking met de succesvolle bestaande strategie van KPN voor duurzaam succes en waardecreatie op lange termijn van het bedrijf, rekening houdend met de belangen van zijn aandeelhouders en al zijn belanghebbenden, waaronder klanten, medewerkers, crediteuren en obligatiehouders, leveranciers, zakenpartners, de overheid en de Nederlandse samenleving als geheel."

De raden van bestuur kwamen tot de conclusie beide ongevraagde benaderingen af te wijzen, aangezien deze geen tastbare en materiële toegevoegde waarde leverden aan de breed gedragen nieuwe strategie van KPN. Er zijn en zijn geen discussies of onderhandelingen geweest met EQT / Stonepeak of KKR.

"KPN is volledig gefocust op de uitvoering van de onlangs bijgewerkte strategie 'Accelerate to grow' om langetermijnwaarde te creëren in het belang van alle stakeholders van KPN" zo meldt de Nederlandse telecomdienstverlener.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud