Salesforce voegt klimaat eisen toe aan contracten

30-04-2021 | door: Witold Kepinski

Salesforce voegt klimaat eisen toe aan contracten

Salesforce heeft aangekondigd dat het een duurzaamheidsvoorwaarde genaamd 'Sustainability Exhibit' heeft toegevoegd aan alle inkoopcontracten van leveranciers met als doel de collectieve CO2 uitstoot van het bedrijf te verkleinen. 

Salesforce meldt dat het milieu binnen het bedrijf een belanrijke rol speelt. Als onderdeel van zijn Science Based Target van 1,5 graden werkt Salesforce actief samen met leveranciers om tegen 2024 eigen wetenschappelijke onderbouwde duurzaamheid doelen te halen.

Nu introduceert Salesforce met zijn Sustainability Exhibit nieuwe klimaatverplichtingen die zullen worden geïntegreerd in toeleveringsketencontracten om leveranciers te helpen hun CO2-uitstoot te verminderen. Alleen als klanten en leveranciers samen prioriteit geven aan datagestuurde klimaatactie, kunnen organisaties op grote schaal een impactvolle verandering realiseren zo meldt Salesforce.

Een van de belangrijkste leveranciers van Salesforce, Marriott International, is het ermee eens dat de relatie tussen klant en leverancier cruciaal is bij het bestrijden van klimaatverandering. "Bij Marriott International begrijpen we de waarde van gegevens bij het nemen van beslissingen - en daarom werken we samen met Salesforce om duurzaamheidsgegevens te delen, inclusief de ecologische voetafdruk van hotels", aldus Denise Naguib, VP, Sustainability & Supplier Diversity, Marriott International. "Klimaatactie vereist partnerschappen in de hele toeleveringsketen, en we bereiken allemaal meer in onze klimaatinspanningen wanneer onze klanten en leveranciers ernaar streven om het beter te doen."

Lees meer informatie over de inzet van Salesforce voor duurzaamheid hier.

Terug naar nieuws overzicht