IBM koopt AIOps-specialist Turbonomic

30-04-2021 | door: Witold Kepinski

IBM koopt AIOps-specialist Turbonomic

IBM heeft een definitieve overeenkomst aangekondigd voor de overname van Turbonomic, een softwareleverancier voor Application Resource Management (ARM) en Network Performance Management (NPM) gevestigd in Boston. De overname biedt bedrijven volledige observatie en beheer van stackapplicaties om prestaties te garanderen en de kosten te minimaliseren met behulp van AI om middelen te optimaliseren - zoals containers, VM's, servers, opslag, netwerken en databases. Dit zorgt ervoor dat ze de prestaties van elke applicatie, waar dan ook, dynamisch en efficiënter kunnen beoordelen en beheren. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De overname vormt een aanvulling op IBM's recente overname van Instana voor monitoring van applicatieprestaties (APM) en observeerbaarheid, en de lancering van IBM Cloud Pak voor Watson AIOps om IT-operaties met behulp van AI te automatiseren. Door Turbonomic over te nemen, is IBM het enige bedrijf dat klanten AI-aangedreven automatiseringsmogelijkheden kan bieden die variëren van AIOps (het gebruik van AI om IT-operaties te automatiseren) tot observatie van applicaties en infrastructuur - allemaal gebouwd op Red Hat OpenShift, voor in elke hybride cloudomgeving.

Met de overname van Turbonomic zal IBM bedrijven helpen de hoge kosten te overwinnen die gepaard gaan met het beheren van prestaties en beschikbaarheid voor meerdere applicaties die een steeds complexere hybride cloudomgeving delen. Gezien deze uitdagingen proberen organisaties AIOps te gebruiken voor volledige observatie van de stack en inzicht in hun IT-resources, zodat ze hoge beschikbaarheid en prestaties van applicaties kunnen leveren tegen lagere kosten zo meldt IBM.

Test

Turbonomic biedt bedrijven zijn ARM-software die tegelijkertijd de prestaties, compliance en kosten van applicaties in realtime optimaliseert. Na afronding van de overname is IBM van plan om de ARM-software van Turbonomic te integreren met de APM en realtime observatiemogelijkheden van Instana en de ITOps-mogelijkheden van IBM Cloud Pak voor Watson AIOps om klanten te helpen de prestaties van applicaties te verzekeren en de kosten te minimaliseren door optimalisatie tijdens de ontwikkeling te stimuleren, test- en productieomgevingen.

Watson

Door Turbonomic ARM te integreren met Instana's APM-mogelijkheden, kan een gebruiker nu acties automatiseren om zijn onderliggende IT-infrastructuur te optimaliseren en de prestaties van alle applicaties te verzekeren. De Turbonomic ARM-integratie met IBM Cloud Pak voor Watson AIOps zal de ITOps-ervaring in cross-cloudbeheer verrijken door de topologie van een applicatie te koppelen aan de bronnen waarop deze draait. Dit zorgt ervoor dat klanten incidenten sneller kunnen oplossen of, als resourcing-acties geautomatiseerd zijn, automatisch pieken in de vraag kunnen opvangen zonder dat de responstijd van de eindgebruiker afneemt.

Een ander groot voordeel voor klanten is het potentieel voor duurzaamheidsverbeteringen met betrekking tot een lager server-, faciliteiten- en koolstofgebruik, mogelijk gemaakt door het vermogen van Turbonomic om voortdurend de juiste grootte van bronnen te hebben, zonder de prestaties van de applicatie in gevaar te brengen, aldus IBM.

5G

Naarmate de acceptatie van 5G blijft groeien, willen bedrijven ook hun workloads naar de rand verplaatsen. Hierdoor wordt netwerken een integraal onderdeel van de implementatiestrategie voor applicaties. Met deze overname is IBM van plan om Turbonomic's NPM-producten en sterke aanwezigheid in de telecommunicatie-industrie te gebruiken als aanvulling op zijn eigen aanbod en expertise op dit gebied, en klanten te helpen op intelligente wijze applicaties te optimaliseren die in 5G-omgevingen worden uitgevoerd, aldus IBM.

Turbonomic heeft een OEM-relatie opgebouwd en onderhouden met Cisco via Cisco Intersight Workload Optimizer. De overname bouwt ook voort op IBM's groeiende investering in zijn ecosysteem van zakenpartners zoals Cisco om klanten te helpen hun reis naar hybride cloud en AI te versnellen.

OpenShift

De overname onderstreept de voortdurende focus van IBM om organisaties een one-stop-shop te bieden met AI-aangedreven automatiseringsmogelijkheden voor bedrijven en IT, allemaal gebouwd op Red Hat OpenShift, om hun hele onderneming te automatiseren, van robotachtige procesautomatisering (RPA) tot AIOps, ARM en process mining. Dit is de laatste stap in een reeks recente IBM-acquisities - waaronder myInvenio, Instana en WDG Automation; ecosysteempartnerschappen; organische R&D - inclusief de lancering van Cloud Pak voor Watson AIOps; en klantacceptatie door toonaangevende merken, waaronder CaixaBank, PNC Financial Services en Banco Popular.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud