Oplaadnetwerk ChargePoint integreert met Android Auto

30-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Oplaadnetwerk ChargePoint integreert met Android Auto

ChargePoint, een van de grootste oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen (EV) ter wereld, integreert nu met Android Auto om de ervaring van elektrisch rijden te verbeteren. Dankzij deze nieuwe integratie is belangrijke laadfunctionaliteit beschikbaar in de auto, waardoor bestuurders gemakkelijk informatie kunnen uitlezen via hun infotainment-systeem.

“Bij ChargePoint weten we dat de elektrificatie van vervoer afhangt van een goede gebruikservaring. Onze Android Auto-app is een belangrijke stap om die ervaring te optimaliseren, door middel van software en verbeterde connectiviteit”, zegt Bill Loewenthal, Senior Vice President, Product bij ChargePoint. “Door cruciale laad-data via het infotainmentsysteem direct inzichtelijk te maken, zijn bestuurders te allen tijde goed geïnformeerd. Bestuurders hebben nu toegang tot de informatie van de ChargePoint-app via de geïntegreerde display van het voertuig door hun telefoon rechtstreeks aan te sluiten via Android Auto. Deze verbeterde verbinding tussen app en voertuig draagt bij aan de verdere elektrificatie van mobiliteit en laat zien hoe ChargePoint tech-oplossingen levert die nu en in de toekomst de behoeften van bestuurders vervullen.”

Toegankelijk via geïntegreerde display

Android-gebruikers hebben voortaan toegang tot de ChargePoint-app via de geïntegreerde display in hun voertuig. Dit doen ze door simpelweg een Android-telefoon, die draait op Android 6.0 of hoger en waar de ChargePoint app op is geïnstalleerd, te verbinden met een voertuig dat Android Auto ondersteunt.

Enkele features van de applicatie zijn:

  • Een kaart met nabijgelegen laadstations;
  • De mogelijkheid om de status van laadstations in te zien;
  • Een lijst van laadstations, met gedetailleerde informatie;
  • Stations filteren op laadsnelheid, beschikbaarheid en kosten;
  • De mogelijkheid om een laadsessie te beginnen;
  • Compatibiliteit met elektrische voertuigen; en
  • De mogelijkheid om notificaties in te stellen wanneer een bezet station weer beschikbaar is.
  • De integratie met Android Auto onderstreept de missie van ChargePoint om de ervaring voor bestuurders en bedrijven te verbeteren en zo de overstap naar elektrische mobiliteit te helpen versnellen.
Terug naar nieuws overzicht