Red Hat lanceert Red Hat Insights voor Red Hat OpenShift en Red Hat Ansible Automation Platform

30-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Red Hat lanceert Red Hat Insights voor Red Hat OpenShift en Red Hat Ansible Automation Platform

Red Hat, leverancier van open source oplossingen, lanceert Red Hat Insights voor Red Hat OpenShift en Red Hat Ansible Automation Platform, met mogelijkheden voor Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Het bedrijf breidt zijn predictive analytics-aanbod Red Hat Insights uit naar de open hybride cloud. Klanten die gebruikmaken van RHEL, Red Hat OpenShift en Ansible Automation Platform krijgen hiermee meer inzicht in on-premises omgevingen en meerdere publieke clouds. Dit geeft ze meer zichtbaarheid en analysemogelijkheden in operationele hybride cloud-omgevingen.

Insights is een suite van cloud-diensten, aangedreven door een expertsysteem dat is gebouwd op gegevens die jarenlang zijn verzameld in het wereldwijde klantenbestand van Red Hat. Insights vereenvoudigt veel voorkomende taken waarmee IT-teams te maken krijgen bij het onderhouden, optimaliseren en schalen van infrastructuur, zodat ze proactief acties kunnen ondernemen die de beveiliging en operationele efficiëntie kunnen verhogen en de kosten beheersbaar maken. Met dienst helpt Red Hat gebruikers proactief een verscheidenheid aan potentiële softwarebeveiligings- en configuratieproblemen op te sporen, te analyseren en te verhelpen. Dit werkt op basis van automatische waarschuwingen met aanbevelingen om te implementeren voordat deze problemen downtime, een clusterfout of een mislukte upgrade kunnen veroorzaken.

Uniforme zichtbaarheid over alle platformen

Veel IT-teams worstelen met de complexiteit van het beheer van hybride clouds met behulp van gefragmenteerde, op zichzelf staande tools. Insights biedt uniforme zichtbaarheid over alle platformen, waardoor teams holistisch kunnen beheren in plaats van gebruik te maken van ongelijksoortige, cloudspecifieke tools.

"Zelfs de meest klantgeobsedeerde bedrijven zullen niet succesvol zijn als ze hun werkwijzen voor het ontwerpen van producten, het optimaliseren van interne activiteiten en het op elkaar afstemmen van resources en middelen. Softwareleiders moeten samenwerking verankeren in geïntegreerde planning en uitvoering. Strategische portefeuilles die producten en waardestromen weerspiegelen in plaats van losstaande projecten helpen de doorlooptijden te verkorten," merkt Forrester op in een rapport van januari 2021. Het onderzoeksbureau vervolgt: "Uitgebreide samenwerking maakt teams meer bereid om te experimenteren en hun richting te herijken als dat nodig is, wat verandering nog meer versnelt."

Ondanks de duidelijke noodzaak om een consistent beeld te hebben van hybride cloud-operaties, scheiden veel organisaties de teams en budgetten voor het onderhouden en laten groeien van bedrijfskritische applicaties die op traditionele systemen draaien, van die voor cloud-native stacks en operaties. Door Insights uit te breiden met Red Hat OpenShift en Ansible Automation Platform wil Red Hat de wrijving verminderen tussen IT- en bedrijfsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de ondersteuning van de systemen die nodig zijn om het bedrijf vandaag te laten draaien, terwijl ze ook de diensten en applicaties bouwen om de groei van morgen te stimuleren.

Risico's beperken vs. cloud-native wildgroei

Het Kubernetes-platform Red Hat OpenShift vormt het fundament voor veel hybride cloudomgevingen. Klanten kunnen in deze omgeving cloud-native services omarmen en tegelijkertijd traditionele applicaties ondersteunen. Met Insights for Red Hat OpenShift kunnen ondernemingen proactiever potentiële problemen identificeren, prioriteren en oplossen, en daarnaast kosten beheren binnen multi-cluster omgevingen.

Het in balans brengen van de kosten in hybride cloud-omgevingen zonder inzicht in specifieke ‘cost drivers’ of zonder abonnementen te gebruiken, kan een uitdaging zijn. De mogelijkheden van Insights voor kostenbeheer en abonnementen bieden een vereenvoudigde en intuïtieve overzicht van de kosten, van macro tot granulair, voor Red Hat OpenShift multi-cluster implementaties van publieke clouds tot bare-metal servers. Verder bieden ze een holistische kijk op de werkelijke kosten die gepaard gaan met het draaien van een OpenShift-omgeving, met de mogelijkheid om per project of team in te zoomen.

Betere samenwerking en innovatie tussen IT-teams

Met Ansible Automation Platform kunnen klanten afstappen van doe-het-zelf silo-oplossingen door middel van automatiseringsmogelijkheden die hen helpen om sneller te reageren op veranderende bedrijfsvereisten en om toekomstige plannen te realiseren.

Insights for Ansible Automation Platform, dat voorheen bekend was als Automation Analytics, is ontworpen om teams in een organisatie meer inzicht te geven in hun automatiseringsgebruik in het hele bedrijf. Ook helpt de oplossing bij het vaststellen van gemeenschappelijke benaderingen en praktijken voor automatiseringsworkflows.

Beter inzicht in kwetsbaarheden, compliance en abonnementen

Sinds Insights in 2019 werd toegevoegd aan alle actieve Red Hat Enterprise Linux-abonnementen, is het aantal RHEL-instances die Insights gebruikt voor het beheer van operationele efficiëntie en beveiligingsherstel gegroeid tot meer dan 600.000 RHEL-hosts die dagelijks worden geanalyseerd. Verder zijn de mogelijkheden van Insights for Red Hat Enterprise Linux voor security-, operations- en bedrijfsteams uitgebreid om Red Hat Enterprise Linux verder nog meer de intelligente basis te maken voor workloads in de hele open hybride cloud.

Verbeteringen voor Insights for Red Hat Enterprise Linux zijn onder andere:

  • Meer threat intelligence-mogelijkheden, waaronder het identificeren van welke beveiligingsadviezen en Common Vulnerabilities and Exposures (CVE's) van toepassing zijn op een Red Hat-omgeving, evenals compliance-scanning via OpenSCAP.
  • Vernieuwde notificaties om inzicht te geven in beveiliging, activiteiten en kosten, evenals aanbevelingen voor integratie met andere tools voor activiteiten en IT-beheer.
  • Vereenvoudigd abonnementenbeheer, voorheen bekend als Subscription Watch, biedt uniforme rapportage van het gebruik van Red Hat-abonnementen en via Red Hat Cloud Access eenvoudigere onboarding van abonnementen en beheer over publieke cloudomgevingen.

"Red Hat houdt zich al tientallen jaren bezig met het architectureren, bouwen en ondersteunen van open source-software en -diensten. Die resulterende expertise, gecombineerd met uitgebreide data en analyses van real-world scenario's, stelt ons in staat onze klanten diepgaande inzichten te bieden in die systemen. Deze inzichten zorgen vervolgens voor betere besluitvorming, waarmee klanten hun systemen met meer consistentie kunnen beveiligen, optimaliseren en beheren. Naarmate de snelheid van zakendoen toeneemt, in combinatie met de toenemende schaal en complexiteit van deze hybride cloudimplementaties, zal dit onderscheidingsniveau essentieel zijn", zegt Joe Fitzgerald, vice president, Management, Red Hat.

Stephen Elliot, program vice president, Management Software en DevOps, IDC: "Teams geven de voorkeur aan consistente weergaven en operaties die omgevingen overstijgen, zodat bijvoorbeeld, monitoringoplossingen hetzelfde lijken te zijn voor zaken als infrastructuur, applicaties en logs. Die consistentie helpt gebruikers zinvolle vergelijkingen te maken tussen omgevingen, zoals de prestaties van applicaties op locatie versus prestaties in de cloud. Veel IT-managers willen deze gegevensbronnen opnemen in één platform en analyses toepassen op de resulterende dataset."

"Het verkrijgen van inzicht in de middelen die onze interne partners verbruiken, helpt ons meer verantwoording af te leggen over ons gebruik. Kostenbeheer [voor Red Hat Insights] voor Red Hat OpenShift stelt ons in staat om de werkelijke kosten te zien van onze clusters en projecten die binnen OpenShift draaien. Van daaruit kunnen we bepalen waar we mogelijk kosten kunnen besparen en capaciteitsplannen maken op basis van onze specifieke bedrijfsbehoeften", aldus Justin Hewitt, senior director DevOps Platform Services, BCDevExchange, regering van British Columbia.

John Lemay, systeemingenieur, Greenway Health: "Het gebruik van Red Hat Insights voor Red Hat Enterprise Linux is alsof je een extra persoon hebt die zich volledig inzet voor je team, of het nu gaat om het doornemen van configuraties, ervoor zorgen dat alles is ingesteld volgens best practices of ervoor zorgen dat alle patches zijn geïnstalleerd. Het hebben van deze toegewijde informatiebron die alle achtergrond kent, is nuttig geweest om te monitoren op beveiligingsproblemen en dagelijks te helpen bij het markeren van wijzigingen wanneer deze zich voordoen. Nu hoef ik alleen maar mijn Insights-console te controleren om te zien wat er moet gebeuren."

Beschikbaarheid

Insights voor Red Hat OpenShift en Insights voor Ansible Automation Platform zijn nu beschikbaar, samen met Insights voor Red Hat Enterprise Linux, op cloud.redhat.com.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud