Redactie - 29 april 2021

TechBinder sluit partnership met Schneider Electric

TechBinder sluit partnership met Schneider Electric image

Schneider Electric, speler in transformatie van energiebeheer en industriële automatisering, kondigt een samenwerking aan met TechBinder, een tech-startup die werven en rederijen meer grip geeft op het ontwerp en de activiteiten van schepen. TechBinder is nu onderdeel van het Global Alliance partner network van Schneider Electric en versterkt hierdoor hun Smart Field Support en Smart Vessel Optimizer-toepassingen met nieuwe functionaliteiten.

“Het partnership betekent voor ons dat wij kunnen innoveren op het sterke en wereldwijde EcoStruxure-platform”, aldus Bram van den Boom, Founding Partner TechBinder. “Doordat EcoStruxure ontworpen is als open IoT-systeem kunnen wij als relatief kleine speler snel innoveren en ook zelf functionaliteit toevoegen die nu niet standaard is.”

TechBinder werkt al met verschillende oplossingen binnen het EcoStruxure-platform van Schneider Electric. Op basis van de Augmented Operator Advisor hebben ze bijvoorbeeld een gehele suite van operator support-tools gecombineerd in een omgeving; Smart Field Support.

Deze toepassing wordt gebruikt in verschillende industrieën voor:

Het waarborgen van belangrijke operationele en technische kennis
Het waarborgen van veiligheidsprocedures
Minder afhankelijkheid van specialisten of moeilijk te vinden experts
Het sneller kunnen opleiden van techneuten

Daarnaast heeft TechBinder op basis van de Ecostruxure IoT een data-analyse-oplossing ontworpen, de Smart Vessel Optimizer, om scheepvaartoperators te ondersteunen bij het verkrijgen van meer inzichten in hun prestaties op operationeel en technisch gebied van hun assets. “Vandaag de dag wordt ongeveer 90% van de beslissingen in de bedrijfsvoering gemaakt op basis van ervaring en gevoel. Smart Vessel Optimizer zorgt ervoor dat de vele verschillende databronnen op schepen kunnen worden ontsloten en op een centraal punt kunnen worden geanalyseerd,” zegt Van den Boom.

De inzichten helpen scheepvaartondernemingen om:

Minder impact te maken op onze planeet
Meer omzet te genereren
Veel efficiënter en effectiever te werken
Een veiliger werkomgeving te creëren voor zeevarenden

Met de EcoStruxure-architectuur, een open interoperabel plug-and-play IoT-platform voor de industrie (waaronder maritiem), gebouwen, datacenters en infrastructuur, is Schneider Electric wereldwijd actief. Schneider Electric stuurt met dit platform ook in Nederland de digitale transformatie aan. Sander van Dasselaar, VP Industry Benelux: “We zijn erg blij met TechBinder als partner. TechBinder werkt snel en efficiënt en kan mooie succesverhalen boeken met het EcoStruxure-platform.”