Kasten by Veeam lanceert Kubernetes native ransomware data protection toepassing

28-04-2021 | door: Redactie

Kasten by Veeam lanceert Kubernetes native ransomware data protection toepassing

Kasten by Veeam, speler op het gebied van Kubernetes-back-up en disaster recovery, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwe Kasten K10 v4.0 , een Kubernetes-datamanagementplatform. Met ongeëvenaard gebruiksgemak, end-to-end-beveiliging en een rijk ecosysteem van ondersteuning voor de hele applicatiestack, is de nieuwste versie van Kasten K10 de meest complete oplossing voor bedrijfsgegevensbeheer tot nu toe. Kasten K10 v4.0 is speciaal gebouwd voor Kubernetes en levert de eerste Kubernetes native ransomware-beschermingsmogelijkheden, die de broodnodige onveranderlijkheid bieden tegen ransomwareaanvallen.

“Ransomware is een van de meest urgente zakelijke problemen. De meest conservatieve schattingen gaan uit van een wereldwijd verlies aan ransomware van 20 miljard dollar in 2020. Deze aanvallen richten zich steeds meer op Kubernetes-gebruikers sinds de acceptatie van containers een voorwaarde is geworden voor IT-modernisering en digitale transformatie, ”aldus Niraj Tolia, President en General Manager, Kasten by Veeam. “Kwaadwillende actoren weten dat snelle ontwikkeling, hiaten in de installatie en voortdurende back-up- en operationele problemen gemakkelijke bedreigingsvectoren voor ransomware kunnen zijn. De nieuwe mogelijkheden voor gegevensbescherming van ransomware in Kasten K10 vullen deze hiaten en bieden een uiterst effectieve verdediging tegen ransomware-aanvallen in Kubernetes-omgevingen."

De mogelijkheden die zijn geïntroduceerd in de nieuwe Kasten K10 v4.0 onderstrepen de toewijding van Kasten aan Kubernetes-gebruikers, door cloud-native architectuurprincipes en geharde beveiligingsmogelijkheden te integreren in een Kubernetes-native platform dat continue omgeving- en prestatie-optimalisatie levert. Kasten K10 v4.0 is de belangrijkste update van het bedrijf voor zijn Kubernetes-datamanagementplatform sinds de overname door Veeam, waardoor DevOps- en PlatformOps-teams de dreiging van ransomware in containeromgevingen effectief kunnen aanpakken. Kasten K10 v4.0 bevat ook een aantal nieuwe partnerschapscertificeringen en verbeterde ondersteuning voor meer datadiensten. Bovendien introduceert het bijgewerkte platform verschillende verbeteringen voor gebruiksgemak die ondersteuning voor meerdere clusters verfijnen met geavanceerde automatiseringsmogelijkheden voor vereenvoudigde back-up en herstel.

Terug naar nieuws overzicht