Nieuwe NETGEAR WiFi 6 access point met dual-band

29-04-2021 | door: Redactie

Nieuwe NETGEAR WiFi 6 access point met dual-band

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven, introduceert haar nieuwe Insight Managed WiFi 6 AX3600 dual-band access point, de WAX620, voor een optimale WiFi-verbinding in iedere zakelijke omgeving.

Het dual-band access point voorziet kleine en middelgrote bedrijven van de nieuwe premium WiFi 6-standaard (802.11ax), die tot 40 procent hogere snelheden biedt voor ieder aangesloten apparaat in vergelijking met WiFi 5. De WAX620 kan gebruikt worden met andere NETGEAR Insight Managed access points, waaronder bestaande WiFi 5-modellen (WAC510 en WAC540) en WiFi 6-modellen (WAX610 en WAX610Y). Bovendien kunnen access points dankzij de WAX620 met elkaar worden verbonden via Instant Mesh, een draadloze backhaul technologie van NETGEAR.

Maximale snelheid voor (smart) apparaten die werken op WiFi 6
De nieuwe access point van NETGEAR is ideaal voor zakelijke omgevingen, zoals scholen of magazijnen, met open ruimtes waar tegelijkertijd een groot aantal gebruikers verbonden zijn met dezelfde WiFi-verbinding. De krachtige WAX620 is backward compatible met alle eerdere WiFi-generaties en biedt maximale snelheid bij aansluiting op apparaten die voorzien zijn van WiFi 6, zoals de nieuwste smartphones, tablets en laptops.

"Vanwege het groeiende aantal apparaten dat is verbonden met WiFi, vragen ook kleine en middelgrote bedrijven meer van hun netwerkverbinding. De prestaties, capaciteit en beveiligingsfuncties van de WAX620, in combinatie met de mogelijkheid om het op afstand te beheren met NETGEAR Insight, maken het aantrekkelijk om te investeren in dit WiFi-access point”, aldus Arend Karssies, Regional Director Benelux & Nordics, bij NETGEAR.

Eenvoudig op afstand te beheren met NETGEAR Insight
NETGEAR Insight maakt het beheer van WAX620 en andere apparaten mogelijk vanuit de Insight App of een aangesloten browser. Met NETGEAR Insight kunnen resellers en Managed Service Providers (MSP's) het netwerk van een klant op afstand instellen, monitoren en onderhouden, zonder dat er een technicus ter plekke hoeft te komen.

Naast eenvoudig beheer op afstand, biedt de WAX620 ook de volgende voordelen voor zakelijke gebruikers:

Robuuste WiFi-netwerkbeveiliging met WPA3 128-bit tot 192-bit encryptie en de mogelijkheid om VLAN's en tot wel acht verschillende SSID's in te stellen.
8-streams (4x4) waarbij iedere unit 3,6 Gbps geaggregeerde gegevensdoorvoer kan leveren met zowel 2,4GHz als 5GHz-banden die WiFi 6 ondersteunen.
Met de dual-band WiFi 6-technologie van de WAX620 kunnen bedrijven erop vertrouwen dat ze een investering doen in een geoptimaliseerd WiFi-systeem.

Beschikbaarheid en prijzen
De NETGEAR Insight Managed WiFi 6 AX3600 Dual-band Multi-gig Access Point is per direct beschikbaar in Nederland voor een prijs van €229.99.

Terug naar nieuws overzicht