Siemens neemt Mendix-specialist TimeSeries over

Derek Roos, CEO Mendix

28-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Siemens neemt Mendix-specialist TimeSeries over

Siemens Digital Industries Software heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend om TimeSeries, een toonaangevende Independent Software Vendor (ISV) en Mendix-partner, over te nemen. TimeSeries heeft aanzienlijke expertise in de ontwikkeling van verticale apps die zijn gebouwd op het Mendix low-code platform, dat Siemens zal helpen de digitale transformatie te versnellen door de acceptatie van low-code te vergroten en nieuwe apps aan te bieden, waaronder slimme opslag, voorspellend onderhoud, energiebeheer, inspecties op afstand en meer. Het toonaangevende low-code Mendix-platform vormt de cloudbasis voor het Xcelerator-portfolio van geïntegreerde software en services van Siemens.

"De toevoeging van TimeSeries aan Siemens zal onze klanten en partners helpen om nog sneller waarde te creëren met low-code", zegt Derek Roos (foto), CEO en mede-oprichter van Mendix. “We rusten bedrijven uit met geavanceerde digitale mogelijkheden om hen te helpen hun manier van zakendoen te verbeteren en rijke, boeiende ervaringen te bieden. Het TimeSeries-team brengt diepgaande expertise in het ontwikkelen van SaaS-oplossingen voor een reeks verticale markten, en ik ben verheugd hen te verwelkomen bij Siemens. "

TimeSeries zal de mogelijkheden uitbreiden die ondernemingen en ISV's overal kunnen helpen hun digitaliseringsinspanningen te versnellen met behulp van het Mendix-platform. Door middel van op maat gemaakte industrie-apps en best practices, sjablonen en herbruikbare componenten die gebruikmaken van geavanceerde technologieën - waaronder AI, intelligente procesautomatisering, multi-ervaring, ultramodern UI-ontwerp, multi-cloud en meer - zal Siemens in staat zijn om betere ervaringen leveren aan klanten, medewerkers en leveranciers.

"Sinds onze overname van Mendix in 2018, zijn we blijven zien hoe dit krachtige low-code platform een gamechanger is voor bedrijven in elke branche", aldus Tony Hemmelgarn, President en CEO van Siemens Digital Industries Software. "De toevoeging van TimeSeries aan Siemens zal ons in staat stellen om de ontwikkeling van nieuwe apps aanzienlijk uit te breiden, de acceptatie van ons low code-platform te vergroten en het Xcelerator-ecosysteem te laten groeien."

Sinds 2012 ontwikkelt TimeSeries branchespecifieke toepassingen voor onder meer de productie, gezondheidszorg en biowetenschappen, energie en banken en financiële dienstverlening. Hun configureerbare app-sjablonen bevatten best practices uit de branche en lossen herhaalbare problemen op, en kunnen snel en eenvoudig worden aangepast aan de behoeften van individuele ondernemingen. Deze apps, gecombineerd met Siemens 'industriële expertise en go-to-market bereik, kunnen klanten in het volledige spectrum van industrieën in staat stellen om de kracht van low-code en het Mendix-platform nog sneller te benutten.

“Vanaf het begin is TimeSeries gefocust op het oplossen van de uitdagingen van onze klanten door de beste mensen en de nieuwste technologieën samen te brengen en tot het uiterste te drijven. Nu, als onderdeel van Siemens, zijn we verheugd om de kracht van vooraf gebouwde en aanpasbare low-code-oplossingen naar meer industrieën te brengen ”, aldus Erik Gouka, CEO van TimeSeries. "Deelnemen aan Siemens Digital Industries Software zal enorme nieuwe kansen voor ons ontsluiten, en we kijken ernaar uit om nog meer bedrijven digitaal te helpen transformeren."

TimeSeries heeft kantoren in de Verenigde Staten, Nederland, Duitsland en Canada.

Siemens Digital Industries Software stimuleert de transformatie om een digitale onderneming mogelijk te maken waar engineering, fabricage en elektronica-ontwerp elkaar ontmoeten. Het Xcelerator-portfolio helpt bedrijven van elke omvang bij het creëren en gebruiken van digitale tweelingen die organisaties nieuwe inzichten, kansen en automatiseringsniveaus bieden om innovatie te stimuleren. Bezoek www.sw.siemens.com voor meer informatie over de producten en diensten van Siemens Digital Industries Software .

Terug naar nieuws overzicht