Google moederbedrijf Alphabet boert goed met search en cloud services

Sundar Pichai,CEO van Google en Alphabet

27-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Google moederbedrijf Alphabet boert goed met search en cloud services

Google moederbedrijf Alphabet heeft zijn financiële resultaten voor het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2021 gepresenteerd. De omzet steeg met 34 procent naar 55,3 miljard dollar. De nettowinst steeg sterk naar 17,93 miljard dollar.

Sundar Pichai (foto), CEO van Google en Alphabet, zei: "Het afgelopen jaar hebben mensen zich tot Google Search en veel online services om op de hoogte, verbonden en vermaakt te blijven. We zijn blijven focussen op het leveren van vertrouwd diensten om mensen over de hele wereld te helpen. Onze cloudservices helpen bedrijven, groot en klein, om te versnellen hun digitale transformaties."

Google Cloud

Ruth Porat, CFO van Google en Alphabet, zei: "De totale inkomsten van 55,3 miljard dollar in het eerste kwartaal weerspiegelen online consumentenactiviteit en brede groei van de inkomsten van adverteerders. We zijn erg blij met het voortdurende momentum in Google Cloud, met een omzet van 4 miljard dollar in het kwartaal, wat de kracht en kansen in beide weerspiegelt GCP (Google Cloud Platform) en Workspace. "

Terug naar nieuws overzicht
Cloud