Thoma Bravo doet strategische investering in Applitools

28-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Thoma Bravo doet strategische investering in Applitools

Thoma Bravo, een private equity-investeringsmaatschappij gericht op de software- en technologiegerichte dienstensector, heeft aangekondigd dat het een strategische investering heeft gedaan in Applitools, leverancier van software voor visuele testautomatisering. Mede-oprichters Gil Sever, Adam Carmi en Moshe Milman behouden een aanzienlijke eigendomspositie in het bedrijf. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Applitools , opgericht in 2013 en met het hoofdkantoor in het Californische San Mateo biedt software-ingenieurs AI-gebaseerde en cloud-aangedreven oplossingen om functionele en visuele tests voor hun applicaties te automatiseren en een naadloze gebruikerservaring te garanderen. Het Visual AI-platform van het bedrijf maakt gebruik van computer vision-algoritmen, waardoor engineeringteams snel tests kunnen schrijven, uitvoeren, analyseren en onderhouden om uiteindelijk hoogwaardige applicaties met ongelooflijke snelheid en tegen lagere kosten vrij te geven. De investering stelt Applitools in staat gebruik te maken van Thoma Bravo's operationele capaciteiten en diepgaande ervaring in de softwaresector om zijn toch al indrukwekkende groeitraject te versnellen en zijn innovatieve, marktleidende platform verder uit te breiden.

"Terwijl de digitale transformatie versnelt, wenden steeds meer softwareontwikkelaars zich tot Applitools 'cross-environment testoplossingen om hoogwaardige softwareapplicaties te bouwen en te verifiëren die gebruikers kunnen vertrouwen", aldus Gil Sever, CEO van Applitools. "Op dit moment van dynamische verandering zijn bedrijven op zoek naar gemoedsrust en betrouwbare, AI-versterkte toolkits om de continuïteit tussen digitale touchpoints te behouden. innovatie en til onze unieke technologie naar nieuwe hoogten. "

"Vrijwel elke branche in onze economie ondergaat een digitale transformatie, waarbij klanten onberispelijke gebruikerservaringen eisen, en Applitools is de toonaangevende innovator op de markt voor UX-testautomatisering", aldus Carl Press , een directeur bij Thoma Bravo. "De pandemie heeft deze transformatie alleen maar versneld, aangezien bedrijven werken aan het bereiken van continue kwaliteit van hoog niveau voor het volledige assortiment consumentenapparaten. klasse, AI-gebaseerde oplossingen. "

"Applitools lost problemen op waar ontwikkelaars, kwaliteitsingenieurs en eigenaren van digitale producten elke dag mee te maken hebben, en we zijn verheugd om samen te werken met het team terwijl ze doorgaan met het definiëren en uitbreiden van de visuele en functionele testautomatiseringsmarkt met behulp van baanbrekende visuele AI en cross- browsertesttechnologieën ', zegt Annie Wei , vicepresident bij Thoma Bravo. "We kijken ernaar uit om de operationele capaciteiten van Thoma Bravo te benutten om aanhoudende groei en marktleiderschap te stimuleren."

Baird dient als financieel adviseur van Thoma Bravo en Kirkland & Ellis als juridisch adviseur. William Blair is financieel adviseur van Applitools en Meitar Liquornik Geva Leshem Tal en Sidley Austin treden op als juridisch adviseur.

Terug naar nieuws overzicht